Islandes futbolisti pieveic Horvātiju un iesaistās cīņā par iekļūšanu PK finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējos gados labus rezultātus demonstrējošā Islandes futbola izlase svētdien 2018.gada Pasaules kausa izcīņa kvalifikācijas turnīra mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja apakšgrupas līderi Horvātiju un iesaistījās nopietnā cīņā par iekļūšanu finālturnīrā.

Šis mačs Reikjavīkā varēja noslēgties arī bezvārtu neizšķirti, taču 90.minūtē Hordurs Magnussons nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Pērn valsts izmēros necilā Islande spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur iekļuva labāko astotniekā, pamanoties pieveikt arī tādu futbola grandu kā Anglija.

Vēl vienā I apakšgrupas mačā svētdien Turcija izbraukumā ar 4:1 (2:1) pārspēja pastarīti Kosovu.

Citā svētdienas I apakšgrupas spēlē uzvaru izbraukumā guva Ukrainas izlase, kas ar 2:1 (2:1) pieveica šajā atlases ciklā neveiksmīgi spēlējošo Somiju.

Uzvaras vārtus viesiem 75.minūtē iesita Artjoms Besedins.

I apakšgrupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līderēm Horvātijai un Islandei tagad ir pa 13 punktiem, bet divus punktus atpaliek Turcija un Ukraina. Tikmēr Somijai un Kosovai ir pa vienam punktam.

Savukārt G apakšgrupā uzvaru izcīnījusi titulētā Spānija, kas ar 2:1 (2:0) izbraukumā pārspēja Maķedoniju.

Abus vārtus Spānijas valstsvienība guva pirmajā puslaikā, kad pa reizei izcēlās Davids Silva un Djego Kosta. Lai arī Stefans Ristovskis 66.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, parūpēties par nelielu pārsteigumu mājiniekiem tomēr neizdevās.

Pie uzvaras tikusi arī otra G apakšgrupas līdere Itālija, kas savā laukumā ar 5:0 (1:0) pieveica Lihtenšteinu.

Pirmajā puslaikā itāļiem ar pretinieku vārtu atslēgšanu nemaz tik viegli neklājās, jo precīzs sitiens padevās vien Lorenso Insinjem, tomēr otrajā puslaikā mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus, gūstot graujošu panākumu.

Vēl vienā šīs grupas cīņā svētdien Albānija ar 3:0 (1:0) pārspēja Izraēlu.

G apakšgrupas kopvērtējumā Spānija un Itālija sešās spēlēs guvušas pa 16 punktiem, kamēr deviņi punkti ir Albānijai un Izraēlai, bet piektajā vietā ar trim punktiem atrodas Maķedonija. Savukārt bez punktiem pašlaik ir pastarīte Lihtenšteina.

D apakšgrupas spēlē pagājušā gada Eiropas čempionāta pusfināliste Velsa izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Serbiju.

Šī dueļa rezultātu 35.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu atklāja velsietis Ārons Remzijs, tomēr vienu vārtu pārsvaru viesiem noturēt neizdevās, jo 74.minūtē Aleksandrs Mitrovičs panāca 1:1.

Diskvalifikācijas dēļ Velsai šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas līderis Gerets Beils.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam svētdien Īrijas futbola izlase savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Austriju, no zaudējuma izglābjoties vien pēdējās minūtēs.

Veiksmīgāk šo maču iesāka Austrija, tai 31.minūtē pārņemot vadību, kad pēc stūra sitiena precīzi sita Martins Hinteregers. Tikmēr mājiniekiem Īrijai ar atspēlēšanos nesekmējās, tomēr panākt savu izdevās vien piecas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad vārtu guva Džonatans Volterss.

Pateicoties iegūtajam punktam, Īrijas valstsvienība kvalifikācijas turnīra D apakšgrupā ieguvusi vienvadību.

Tikmēr citā šīs apakšgrupas mačā Moldova savu skatītāju priekšā nospēlēja 2:2 (2:0) ar Gruziju.

Mājinieki pirmajā puslaikā pamanījās iegūt divu vārtu pārsvaru, tomēr otrajā spēles pusē Gruzijas komanda atspēlējās, kad 66. un 70. minūtē izcēlās attiecīgi Giorgijs Merebašvili un Valērijs Kazaišvili.

D apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar 12 punktiem sešās spēlēs ir Serbija un Itālija, kamēr pa astoņiem punktiem ir Velsai un Austrijai. Tikmēr trīs punkti ir Gruzijai, bet divi - Moldovai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase savu sestās kārtas maču aizvadīja piektdien, savā laukumā ar 0:3 piekāpjoties Eiropas čempionei Portugālei.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ir Šveice, kurai ar 15 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus tikmēr iekrājusi Ungārija, kamēr Fēru salām ir septiņi punkti. Ar četriem punktiem seko Andora, kamēr Latvijai ir trīs punkti un pēdējā - sestā - vieta grupā.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu