Latvijas MTB riteņbraucēja Zibasa izcīna uzvaru PK junioru sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No sportistes personīgā arhīva

Latvijas kalnu riteņbraucēja Paula Zibasa svētdien izcīnīja uzvaru Austrijā notikušā Pasaules kausa junioru sacensībās nobraucienā.

Pašlaik 17 gadus vecā sportiste palika nepārspēta gan kvalifikācijā, gan arī finālā.

Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā dalībnieces sākotnēja veica kvalifikācijas braucienu, pēc kuriem sekoja fināls. Kvalifikācijā Latvijas sportistei izdevās izcīnīt uzvaru, ieliekot labu pamatu augstam rezultātam arī finālā.

Izšķirošajā braucienā pēc pirmās laika kontroles ņemšanas vietas Zibasa tuvāko sekotāju Melāniju Šapasu no Francijas neklātienes cīņā apsteidza par 0,7 sekundēm. Turpinājumā francūziete pietuvojās līdz nieka 0,03 sekundēm. Tomēr apsteigt Latvijas braucējas laiku viņai neizdevās. Zibasas rezultāts - četras minūtes un 9,77 sekundes.

Tikmēr Francijas sportiste zaudēja 0,99 sekundes. Trešais laiks bija Itālijas pārstāvei Alesijai Misjadžijai, kura no latvietes atpalika par 4,34 sekundēm.

Šis ir ne tikai pašas sportistes, bet arī visas Latvijas sieviešu MTB nobrauciena disciplīnas lielākais panākums starptautiskajā arēnā.

Mārča Ščerbiņina audzēkne Zibasa jau ilgāku laiku dzīvo un trenējās Austrijā, kur ir labi treniņu apstākļi. Latviete, kura ir junioru vecuma grupas sportiste, šajā gadā aizvadīja nopietnus treniņus, lai sagatavotos debijai Pasaules kausa izcīņas sacensībās MTB nobrauciena disciplīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu