Dovicioso izcīna otro «MotoGP» uzvaru pēc kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Itālis Andrea Dovicioso ar «Ducati» komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta sezonas septītajā posmā - Katalonas «Grand Prix» - prestižākajā «MotoGP» klasē.

Finišā Dovicioso par 3,544 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas čempionu Marku Markesu no Spānijas, kurš pārstāv «Repsol Honda» komandu, kamēr trešais bija vēl viens šīs valsts un vienības pārstāvis Dani Pedrosa.

Pedrosa sestdien bija labākais kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, spānis Maveriks Vinjaless no «Movistar Yamaha» komandas šoreiz bija tikai desmitajā vietā.

«Šī nebija nedaudz savāda sacīkste, jo aizmugurējā riepa ļoti ātri dila, tāpēc man bija jādomā, kā to pietaupīt. Tomēr spēju ar to tikt galā un izcīnīt uzvaru,» pēc panākuma sacīja Dovicioso.

Svētdien trases temperatūra pārsniedza 50 grādus pēc Celsija, tāpēc braucējiem sacīkstes laikā bija ļoti rūpīgi jādomā par riepu taupīšanu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ir Vinjaless, kurš ticis pie 111 punktiem, otro vietu ar 104 punktiem ieņem Dovicioso, bet trešais ar 83 punktiem ir leģendārais itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha», kurš svētdien bija astotajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu