Detroita pārdēvē ielu Aretas Frenklinas vārdā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Soulmūzikas karalienes Aretas Frenklinas dzimtā pilsēta Detroita pārdēvējusi ielu viņas vārdā. Medisonas ielas daļa ceturtdien tika pārdēvēta par Aretas Franklinas ceļu. Iela atrodas mākslas rajona centrā, kur atrodas arī Detroitas operas nams.

75 gadus vecā Frenklina pateicās Detroitas pilsētas domei par godu, ko nodēvēja par brīnišķīgu. Viņa atcerējās savas jaunības dienas pilsētā, kad dziedājusi bārā «Flame Show».

Ar ielas pārdēvēšanu sākās pirmā četru dienu Detroitas mūzikas nedēļas nogale, kurā sevi varēs parādīt pilsētas mākslinieki.

Frenklina februārī paziņoja, ka šogad plāno doties atpūtā, tomēr vēl pirms tam septembrī laidīs klajā jaunu albumu.

Jaunā albuma producents būs Stīvijs Vonders, pavēstījusi māksliniece, atzīstot, ka tāpēc jūtas «iedvesmas pārņemta». Jaunajā albumā būs ietvertas īpaši tam sarakstītas kompozīcijas, un tas tiks ierakstīts Detroitā.

Neraugoties uz pensionēšanos, Frenklina negrasās darbošanos apturēt pilnībā.

Viņa plāno veikt «dažas īpaši izraudzītas lietas, vienu mēnesī, sešus mēnešus gadā». Māksliniece atzina, ka vēlas vairāk laika pavadīt kopā ar saviem mazbērniem, kas devušies mācīties koledžās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu