«Penguins» gūst sešus vārtus un pietuvojas Stenlija kausam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Pitsburgas «Penguins» komanda naktī uz piektdienu (Latvijas laiks) savā laukumā ar rezultātu 6:0 (3:0, 3:0, 0:0) sagrāva Nešvilas «Predators» vienību Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas mačā, nokļūstot vienas uzvaras attālumā no Stenlija kausa.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām «Penguins» hokejisti panākuši 3-2 vadību.

Aizvadītajā mačā «Penguins» vārtsargs Mets Marejs, kurš iepriekšējās divās spēlēs kopā ielaida astoņus vārtus, šoreiz palika «sausā», atvairot visus 24 pretinieku metienus.

«Penguins» jau mača otrajā minūtē izvirzījās vadībā, kad ar precīzu metienu skaitliskajā vairākumā izcēlās Džastins Šulcs. Pirmā perioda turpinājumā mājinieki guva vēl divus vārtus, savas izdevības izmantoja Braiens Rasts un Jevgeņijs Malkins.

«Predators» pēc pirmā perioda veica vārtsargu maiņu, taču tas nelīdzēja. Arī otrajā periodā «Penguins» ātri guva vārtus, kad precīzi nospēlēja Konors Šīrijs. Viņam vēlāk ar vārtu guvumiem pievienojās Rons Heinsijs un Fils Kesels.

«Penguins» kapteinis Sidnijs Krosbijs partneriem atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs savas karjeras laikā Stenlija kausa finālos sakrājis jau 20 rezultativitātes punktus, pārspējot «Penguins» kluba rekordu. Līdz šim tas piederēja komandas īpašniekam Mario Lemjē, kurš savas karjeras laikā nopelnīja par vienu punktu mazāk.

Sērijas sestā spēle, kas var kļūt arī par pēdējo, notiks «Predators» laukumā naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika.

«Penguins» var kļūt par pirmo komandu pēdējo 19 gadu laikā, kura Stenlija kausu iegūst divus gadu pēc kārtas. Iepriekš to paveica Detroitas «Red Wings», kas uzvarēja 1997. un 1998. gadā. Savukārt «Predators» finālā spēlē pirmo reizi kluba vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu