Labdarības maratona «Dod pieci» komandai piešķirta Eiropas Pilsoņu balva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Labdarības maratona «Dod pieci» komandai piešķirta Eiropas Pilsoņu balva, informē Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojā Latvijā. Kā skaidro Informācijas birojā, Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko EP ik gadu piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu.

«Dod pieci» komandu balvai izvirzīja Latvijas EP deputāti - Sandra Kalniete (V), Krišjānis Kariņš (V) un Artis Pabriks (V).

«Mēs paši degam par «Dod pieci» un tas mums ir kas vairāk nekā labdarības maratons. Tas ir veids, kādā attīstīt sabiedrisko mediju, valsti, runāt par mūsu cilvēkiem un veidot labāku sabiedrību. Liels paldies EP par mums izrādīto godu. Mūsu lielākais prieks ir, ja gada beigās negulētās naktis, spriedze un neticami skaistie rezultāti un cilvēki, ir pamanīti,» saka Latvijas Radio 5 galvenā satura redaktore Anna Platpīre.

EP deputāts Kariņš savukārt norāda, ka «Dod pieci» organizatori, ik gadu uzrunājot Latvijas sabiedrību, to vieno kopīgam mērķim, pierādot, ka Latvijā ir ļoti daudz atsaucīgu un nesavtīgu cilvēku. «Akcijas «Dod pieci» pamats ir tās komanda, kura paveic neiedomājami lielu darbu, taču, ja vien būtu iespējams, balvu būtu pelnījis ik katrs, kurš atbalsta šo akciju un ir daļa no tās, pierādot, ka ikviens ar savu rīcību var padarīt vidi un sabiedrību, kurā dzīvojam, labāku,» domā eiroparlamentārietis.

Pateicību «Dod pieci» komandai pauž arī Pabriks, sakot, ka komanda spēj sabiedrību un, īpaši jauniešus, saistošā veidā pievērst labdarībai, tādējādi liekot saprast, ka arī skolēni un studenti var ietaupīt pāris eiro no savas kabatas naudas, lai ziedotu vientuļiem pensionāriem, smagu slimību skartajiem un citiem līdzcilvēkiem, kuriem līdzekļi tajā brīdī ir daudz vairāk nepieciešami.

Apbalvojums ietver Eiropas Pilsoņu balvas goda medaļu, ko pasniedz laureāta dzimtenē. Svinīgā ceremonija Latvijā notiks rudenī, bet visus laureātus no ES valstīm vienkopus šī gada oktobrī sveiks arī īpašā pasākumā EP Briselē, norāda Informācijas birojā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu