CSDD aptauja: 73% Latvijas iedzīvotāju neļauj savējiem braukt reibumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas iedzīvotāji kļūst aizvien atbildīgāki un 73% aptaujāto apgalvojuši, ka atturētu iedzērušus draugus no sēšanās pie stūres, pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Savukārt 18% aptaujāto atzinušies, ka viņi līdzcilvēku lēmumā tomēr neiejauktos. Pētījuma apkopojums liecina, ka ne visā Latvijā situācija ir vienāda. Vislabākā situācija ir Vidzemē un Rīgā, kur 75% līdzcilvēku neļautu draugam braukt reibumā, bet mazāk atbildīga sabiedrība mīt Kurzemē, kur līdzcilvēku lēmumā vadīt transportlīdzekli reibumā iejauktos vairāk nekā puse iedzīvotāju - 62%. Zemgalē 74% sabiedrības iestājas pret sēšanos pie stūres reibumā, bet Latgalē 70%.

Lai mudinātu cilvēkus uzņemties atbildību - pašam reibumā nebraukt un neļaut to darīt citiem, CSDD jau piekto gadu organizē kampaņu «Dusmīgs, toties dzīvs!». Šogad kampaņā ir iesaistījušies Latvijā pazīstami mūziķi, aktieri, dīdžeji un viedokļu līderi, kuri aicina savus novadniekus lustīgi svinēt, bet vienlaikus arī atturēt jebkuru iereibušu cilvēku no sēšanās pie stūres reibumā. Tāpat CSDD sabiedrībai ar video klipa palīdzību rāda jaunus paņēmienus, kā neļaut draugiem sēsties iedzērušam pie auto stūres.

Kampaņas video klipi pieejami vietnē youtube.com.

CSDD vietne YouTube

Tāpat ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO atbalstu ir izveidota interaktīva tiešsaistes karte, kurā norisināsies balsojums: Kurš novads atbildīgāks? Interaktīvajā kartē ikviens var iepazīties ar savā reģionā pazīstamu cilvēku video vēstījumiem un pievienoties tiem, apņemoties, ka arī viņš vai viņa būs sava iereibušā drauga, tuvinieka vai paziņas «sargs».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu