«Standard & Poor's» samazina Kataras kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā reitingu aģentūra «Standard & Poor's» trešdien samazinājusi Kataras kredītreitingu, ņemot vērā vairāku Persijas līča Arābu valstu lēmumu pārtraukt diplomātiskās attiecības ar valsti.

Aģentūra Kataras kredītreitingu samazinājusi par vienu pakāpi līdz «AA-».

«Mēs uzskatām, ka tas saasinās Kataras ārējo ievainojamību un radīs spiedienu uz ekonomikas izaugsmi un fiskālajiem rādītājiem,» norāda «Standard & Poor's».

Kā vēstīts, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pirmdien paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Gaidāms, ka arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedosies uz Kataru.

Šīs valstis apsūdzējušas Kataru par ekstrēmistu grupējumu atbalstīšanu, taču Doha šos apgalvojumus noliedz.

«Mēs uzskatām, ka nesenie notikumi var destabilizēt nerezidentu noguldījumus un veicināt līdzekļu aizplūšanu no valsts,» skaidro «Standard & Poor's».

Tāpat aģentūra norāda, ka valstis, kuras pārtraukušas diplomātiskās attiecības, nodrošina 15% no Kataras importa, tādējādi varētu tikt izraisīts ievērojams izejmateriālu un pārtikas produktu deficīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu