Divu ASV izlūkdienestu vadītāji Kongresā noliedz, ka būtu izjutuši Baltā nama spiedienu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divu ASV izlūkdienestu vadītāji Kongresā trešdien noliedza, ka jebkad būtu izjutuši Baltā nama spiedienu, liecinot pēc medijos vēstītā, ka prezidents Donalds Tramps aicinājis viņus noliegt pierādījumus par viņa kampaņas saitēm ar Krieviju.

«Es nekad neesmu sastapies ar spiedienu, es nekad neesmu izjutis spiedienu, lai jebkādā veidā iejauktos vai traucētu, veidojot izlūkošanu politiskā veidā vai saistībā ar notiekošu izmeklēšanu,» Kongresa augšpalātas Senāta Izlūkdienestu komitejai paziņoja Nacionālās izlūkošanas direktors Dens Koutss.

Koutss un Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) vadītājs Maiks Rodžerss norādīja, ka neapspriedīs nekādas privātas sarunas, kas viņiem bijušas ar Trampu, atsakoties atbildēt uz vairākiem republikāņu un demokrātu senatoru jautājumiem.

«Tomēr es izteikšu šādu komentāru. Vairāk nekā trīs gadu laikā, kopš es esmu Nacionālās drošības pārvaldes direktors, man nekad nav uzdots darīt ko tādu, ko es uzskatītu par nelikumīgu, amorālu, neētisku vai nepiedienīgu,» uzsvēra Rodžerss.

Viņš arī piebilda, ka neatceras nevienu reizi, kad šajā laikā būtu izjutis spiedienu darīt ko tādu.

Koutss tikmēr atteicās apstiprināt vai noliegt laikraksta «Washington Post» ziņoto, ka Tramps esot jautājis Koutsam, vai viņš var ietekmēt toreizējo Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, lai tas vājina izmeklēšanu par Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna sakariem ar Krieviju.

«Es nelūdzu slepenu informāciju. Es jautāju, vai jūs kāds ir lūdzis ietekmēt notiekošu izmeklēšanu,» uzstāja republikāņu senators Marko Rubio.

«Es saprotu. Es to nedarīšu publiskā forumā,» atbildēja Koutss.

«Es nekomentēšu manas sarunas ar prezidentu,» piebilda Rodžerss, atkārtoti atsakoties atbildēt.

FIB direktora pienākumu izpildītājs Endrū Makeibs, kurš dienestu vada kopš Komija atlaišanas no darba maija sākumā, atteicās atbildēt uz jautājumu, vai viņš ar Komiju ir apspriedis sava priekšteča atlaišanas faktu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Senāta Izlūkdienestu komitejā liecinās arī pats Komijs.

Tramps tikmēr trešdien paziņoja, ka uz FIB direktora amatu izvirzīs advokātu Kristoferu Reju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu