Meja terorisma izskaušanā gatava grozīt cilvēktiesību likumus

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka ir gatava mainīt cilvēktiesību likumus, ja tie traucēs cīnīties ar terorismu.

Runājot priekšvēlēšanu pasākumā Londonas rietumos, Meja pavēstīja, ka rosinās garākus cietumsodus par terorismu notiesātajiem un padarīt vieglāku par terorismu aizdomās turētu ārvalstnieku deportēšanu.

Pēc Mejas teiktā, ir jārīkojas aktīvāk, «lai ierobežotu aizdomās turamo teroristu brīvību un pārvietošanos, kad mums ir pietiekami daudz pierādījumu, ka viņi ir drauds, taču nav pierādījumu, lai viņus tiesātu tiesā, un ja mūsu cilvēktiesību likumi neļauj mums to darīt, mēs šos likumus grozīsim».

Savukārt Lielbritānijas aktīvistu organizācija «Liberty» apsūdzēja Meju vēlmē iznīcināt Lielbritānijas cilvēktiesību likumus.

«Ja Terēza Meja izdarīs to, ko viņa draud, viņa ieies vēsturē kā premjerministrs, kas pasniedzis teroristiem viņu lielāko uzvaru,» pavēstīja organizācijas direktore Marta Spurjē. «Lētu politisko punktu un virsrakstu dēļ viņa ir gatava graut mūsu demokrātu, brīvību un tiesības - tās pašas lietas, kurām šie vardarbīgie slepkavas cenšas uzbrukt.»

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu