Bēdīgi slavenais zaļzemnieks Truksnis tomēr vēl var ierāpties Jūrmalas mēra krēslā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā nonākušais Zaļo un zemnieku savienības pirmais numurs Jūrmalas pašvaldības vēlēšanās Gatis Truksnis (ZZS) vēl var tikt izvirzīts Jūrmalas mēra amatam, šorīt LTV «Rīta panorāmā» izteicās Jūrmalas domes priekšsēdētāja, šim amatam it kā atkārtoti izvirzītā Rita Sproģe (ZZS).

Vēl pirms pāris dienām Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš stāstīja, ka tieši Sproģi ZZS piedāvās mēra amatam, savukārt Truksnis no šīs iespējas atteikšoties veselības problēmu dēļ.

Šorīt Sproģe stāstīja, ka vēl notiekot sarunas, kā vislabāk izmantot Truksni pašvaldības darbā, un vēl tikšot lemts, kuru kandidātu piedāvāt pašvaldības vadītāja amatam, jo vēlēšanas parādījušas, ka «vēlētāji ir novērtējuši Trukšņa darbu».

Savukārt runājot par nākamo koalīciju domē, Sproģe sacīja, ka, visticamāk, ZZS strādāšot kopā ar «Saskaņu» un apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai!»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka ZZS Jūrmalas domē sadarbībai nolēmusi veikt sarunas ar partiju «Saskaņa» un VL-TB/LNNK, aģentūrai LETA pastāstīja Lediņš. Partija nolēmusi sarunas par sadarbību vest ar «Saskaņu» un VL-TB/LNNK. Jautāts, kāpēc partija nevēlas sadarboties ar partiju savienību «Tev, Jūrmalai!» un «Jaunā konservatīvā partija» (JKP), Lediņš norādīja, ka viņi jau ir pateikuši, ka ZZS «negrib redzēt, tāpēc nav vērts ar viņiem sadarboties».

No 15 deputātu vietām Jūrmalas domē ZZS ieguvusi sešas, VL-TB/LNNK - divas un «Saskaņa» - trīs. Ja VL-TB/LNNK piekristu sadarboties ar ZZS, partijām kopā domē būtu astoņu deputātu vairākums, bet, ja «Saskaņa» piekristu sadarboties ar ZZS, partijām kopā būtu deviņu deputātu vairākums.

Savukārt, ja VL-TB/LNNK piekristu partiju savienības «Tev, Jūrmalai!» un JKP piedāvājumam par sadarbību, tām nepietiktu mandātu vairākuma nodrošināšanai. Līdz ar to būtu jālemj par vēl kādas partijas aicināšanu sadarboties. Tomēr VL-TB/LNNK jau pateikusi, ka nesadarbosies ar «Saskaņu», savukārt «Tev, Jūrmalai!»/JKP vēlētos, lai ZZS paliek opozīcijā. Ņemot vērā politiķu pausto, šī savienība varētu būt maz iespējama.

VL-TB/LNNK līderis Jūrmalā Andris Čuda aģentūrai LETA pastāstīja, ka sadarbība ar ZZS ir atkarīga no tā, kāpēc piedāvās un kā piedāvās.

Kā ziņots, par ZZS Jūrmalā šogad nobalsoja 30,77% vēlētāju. Aiz ZZS seko «Tev, Jūrmalai» un JKP apvienotais saraksts, par kuru Jūrmalā nobalsojuši 21,28% vēlētāju. Partija «Saskaņa» Jūrmalā ieguvusi 18,32% vēlētāju atbalstu, bet par VL-TB/LNNK savas balsis atdevuši 10,61% vēlētāju. Balsu sadalījums liecina, ka mazākajām partijām pietiktu mandātu, lai nepieļautu Trukšņa atgriešanos mēra amatā, taču tas prasītu it kā divu ideoloģiski pretēju partiju - «Saskaņas» un nacionālās apvienības sadarbošanos vienā koalīcijā.

ZZS Jūrmalas domē ieguvusi sešus deputātu krēslus, «Tev, Jūrmalai» un JKP apvienotais saraksts - četrus, «Saskaņa» - trīs, bet nacionālā apvienība - divus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu