ASV uzskata, ka Kataras krīzes iemesls ir Krievijas hakeru viltus ziņas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas hakeri radīja viltus ziņas, kas noveda pie Saūda Arābijas un vairāku citu arābu valstu lēmuma saraut diplomātiskās attiecības ar Kataru, ziņo telekanāls CNN.

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) eksperti maija beigās apmeklēja Kataru, lai izanalizētu hakeru uzbrukumu, kurā Kataras ziņu aģentūrā tika publicētas viltus ziņas, vēstīja CNN.

Saūda Arābija minēja šīs ziņas kā vienu no iemesliem, kādēļ pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Kataru.

Jau vēstīts, ka Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pirmdien paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Gaidāms, ka arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedosies uz Kataru.

Saūda Arābija apsūdz Kataru, ka tā atbalsta tādus ekstrēmistiskus grupējumus kā «Musulmaņu brālība», «Al Qaeda» un «Islāma valsts», kā arī Irānas atbalstītus grupējumus, kas darbojas Saūda Arābijas rietumos.

Kataras valdība paziņoja, ka 23.maijā publicētā ziņa ir nepatiesa un tajā maldīgi radīts priekšstats, ka Katara atbalsta Irānu un Izraēlu. Ziņā tika arī apšaubīts, vai ASV prezidents Donalds Tramps ilgi noturēsies pie varas.

Kataras ārlietu ministrs šeihs Muhameds bin Abdulrahmans at Tani CNN sacīja, ka FIB ir apstiprinājis kiberuzbrukuma faktu un to, ka notikusi viltus ziņu publicēšana.

Ministrs uzsvēra, ka visi pārmetumi, kas izteikti Katrai, ir balstīti uz nepatiesu informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu