Rīgas cirka remontdarbiem piešķirs teju € 350 000 no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts SIA «Rīgas cirks» ēkas fasādes remontdarbiem Merķeļa ielā 4 piešķirs 349 676 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, nolēmis Ministru kabinets.

Par piešķirtajiem līdzekļiem paredzēts izstrādāt ēkas fasādes konservācijas un nostiprināšanas projektu, kura laikā tiks veikta ēkas lāzerskenēšana, tehniskā ekspertīze un izveidojušos plaisu monitorings. Tiks veikti pagaidu nostiprināšanas būvdarbi, fasādes konservācija un pamatu nostiprināšana, kā arī tiks segti autoruzraudzības un būvuzraudzības izdevumi.

Pēc Rīgas cirka ēkas fasādes konservācijas būs iespējams veikt vispārēju ēkas pārbūves plānošanu, ar mērķi to pielāgot mūsdienīga cirka funkcijām, kā arī mākslinieku un skatītāju vajadzībām.

Jau ziņots, ka pērn tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Vērtējot būves tehnisko nolietojumu, SIA «CMB» konstatēja, ka pēc pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39% apmērā.

Šogad par 6 600 eiro tika veikti ēkas fasādes nostiprināšanas darbi, kuros tika uzstādītas pagaidu metāla atsaites no Merķeļa ielas fasādes uz iekšējo nesošo konstrukciju, nodrošinot fasādes stabilitāti līdz turpmāko konservācijas darbu uzsākšanai.

1888.gadā celtajam Rīgas cirkam ir noteikts valsts nozīmes kultūras objekta statuss. Jaunā cirka direktore Ināra Kehre cer, ka Rīgas cirks kļūs par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Tajā varētu darbosies arī cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu