Latvijas un Igaunijas apvienotajā motokrosa čempionāta posmā latviešiem cienījams sniegums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://motorsport.ee

Igaunijā, Pērnavā, 3. - 4. jūnijā norisinājās Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāta posms motokrosā. Solo motocikliem spēcīgākajā MX1 klasē 2.vietu izcīnīja Toms Macuks (ASRT), MX2 klasē uzvarēja Tanel Leok (MX Ādaži), Q PRO klases līderis Kevin Saar (X99/Slīterāni), bet blakusvāģu klases līderi Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš (Salacas Kauss).

Visi sportisti atzina, ka trase ir ļoti ātra, ar cietu segumu, līdzīgas Latvijā nav. No solo motosportistiem MX125 klasē 2.vietu ieguva Rainers Žuks (ASRT), kas no latviešiem vienīgais iekļuva TOP10. Ralfs Edgars Ozoliņš (MX Ādaži), savukārt iepriekšējā LČ savas klases līderis piedzīvoja kritienu - ir lūzums un treniņu procesā pauze. MX85 klasē trešo vietu izcīnīja Kristers Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Foto no sacensībām

MX2 klasē, pēc sīvas cīņas ar Aigar Leok (MX Ādaži), 3. vietu ieguva Kristers Drevinskis (Ventspils klubs Rodeo), savukārt pirmajā vietā pārliecinoši Tanel Leok (MX Ādaži), kas ir pasaules līmeņa pilots, kurš šajā dienā piedalījās arī ātrākajā, MX1 klasē. K. Drevinskis: «Esmu priecīgs, ka bija iespēja pacīnīties ar spēcīgākajiem Igaunijas sportistiem. Liels paldies manam fiziskās sagatavotības trenerim, Arvim Kalniņam, tiešām redzu, ka ziemā ieguldītais darbs atmaksājas. Daudz ar tēti strādājam pie braukšanas treniņiem, «KTM Latvija» mani ir nodrošinājusi ar motociklu, komanda palīdz ar padomu un tehniku, man atliek tikai attaisnot cerības. Grūtākais bija tas, ka Latvijā nav šai trasei līdzīgas, ļoti ātra, ciets segums. Otrajā braucienā biju otrais, bet kļūdījos un A. Leok apdzina, ar viņa pieredzi un māku segties, neizdevās atgūt otro pozīciju.»

Ātrākajā solo motociklu klasē, MX1, uzvaras laurus plūca Tanel Leok, bet Toms Macuks (ASRT) izcīnīja otro vietu. T. Macuks: «Panākumu pamatā šoreiz ir tas, ka biju labi atpūties, nebiju pārtrenējies. Esam saregulējuši moci tā kā man patīk, atrisinājuši amortizācijas problēmas. Pirmajā braucienā ilgi biju līderis, bet tad špūrē akmens, un izsita no trases, braucienu finišēju kā trešais. Otrajā braucienā neveiksmīgs starts, sāku tikai no 8. pozīcijas, tāpēc nācās daudz spēka ieguldīt, lai apdzītu, tomēr finišā noķēru arī līderus.» Savukārt Dāvis Ivanovs (startē individuāli) no 22 pilotiem ierindojās 14.vietā kopvērtējumā, jo pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā nebija iespējams turpināt uzsākto cīņu. Otrajā braucienā startēja, lai nezaudētu tik svarīgos LČ ieskaites punktus, lielākā daļa no sportistiem saudzētus sevi un uz otro starta neietu, Dāvis pierādīja, ka kritieni, un neveiksmes neattur viņu no sacensībām, bailēm nav vietas, ar treniņu motociklu izdarīja labāko, kas bija iespējams. MX1 klases spēcīgie Igaunijas sportisti Erki Kahro un Priit Ratsep (Ventspils motoklubs Rodeo), ierindojās sestajā un astotajā vietā, cīnoties ar tehniskām problēmām, tomēr izcīnīja vietas TOP10.

MX Veterānu klasē pirmie divi goda pjedestāla pakāpieni latviešiem. Pirmā vieta – Leons Kozlovskis (MX Ādaži), otrā vieta Mareks Lavrovs ((X99/Slīterāni), bet trešajā vietā Reio Engman (EST).

Svētdien bija iespējams redzēt blakusvāģu ekipāžas, no dalībniekiem lielākā daļa bija latviešu sportisti, neiztika arī bez spriedzes, viena no igauņu ekipāžām pat nobrauca no trases un ielidoja dīķī. B/V Veterānu klasē labākais sniegums Andrim un Robertam Bičkovskiem – piektā vieta. B/V pjedestāla pirmā vieta Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš (Salacas Kauss), otrajā vietā Raido Riim un Lina Maurice (EST), bet trešajā vietā Didzis Gorbenko un Artūrs Linters (Salacas Kauss).

Spēcīgākā kvadriciklu klase Q Pro startēja kopā ar Q amatieri, kas vairākiem sportistiem ļāva sevi salīdzināt ar ātrākajiem. Pārliecinoši uzvarēja K. Saar (X99/Slīterāni), otrais Jani Tahuanpaa (FIN), pilots, kas piedalās arī Eiropas čempionātā, trešo vietu izcīnīja P. Jarvloo (EST). Izteikta cīņa bija starp sestās un septītās vietas ieguvējiem: Ralfu Reinfeldu un Kristapu Veinbergu. Q amatieru klases trešās vietas ieguvējs Emīls Sigajevs (Motokruīzs) pierādīja, ka var mēroties spēkiem arī ar spēcīgajiem Q Pro klases braucējiem, bet neliela neprecizitāte un trešais. Otrā vieta Maks Karilainen (FIN), bet pirmā vieta Valērijam Kuzminam (Gulbenes moto).

Q250 klasē uzvaras laurus plūca Lauris Eizāns (Motokruīzs), kuram šoreiz bija ar ko sacensties - Q Veterānu klasē viss pjedestāls latviešu sportistiem: pirmā vieta Andris Ciršs (Motokruīzs), Jānis Kirilko (X99/Slīterāni) otrajā vietā, bet trešā vieta Arnis Pule (Motokruīzs). Q Hobby klasē pirmā vieta Dāvis Ciršs (Motokruīzs).

Rezultāti: Solo, B/V un Q klases

Komandu kopvērtējumu šobrīd nav zināms, tiek saglabāta intriga, jo MX65 un MX85 klašu ieskaite būs 26.08.2017. Igaunijas atklātā čempionāta Tihimetsa posma laikā. Vairāk: www.lamsf.lv.

Nākamais Latvijas čempionāta posms solo motocikliem, 20.augusts Dobelē, bet blakusvāģiem un kvadracikliem 1. jūlijā Ķegumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu