Šmits atrādīsies arī «Lakers» komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baloncesto Fuenlabrada SAD

Latvijas talantīgais basketbolists Rolands Šmits, kurš iepriekš saņēma triju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu uzaicinājumu piedalīties treniņos, izpelnījies arī Losandželosas «Lakers» interesi, informē spēlētāja pārstāvis Mārtiņš Bērziņš.

Šmits pagājušajā nedēļā Losandželosā paraugtreniņā savas spējas atrādīja vairāk nekā 100 pārstāvjiem no NBA komandām. Pastiprinātu interesi par 21 gadu veco basketbolistu sākumā izrādīja trīs NBA klubi - Bostonas «Celtic», Bruklinas «Nets» un Fīniksas «Suns», uzaicinot viņu uz treniņiem, lai spēlētāju sīkāk novērtētu pirms NBA drafta.

Pirms došanās uz Bostonu latviešu basketbolists savas prasmes atrādīs arī «Lakers» komandas treniņā. Zīmīgi, ka Losandželosas klubam gaidāmajā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā būs divas izvēles, turklāt abas pirmajā kārtā - 2. un 28. numurs.

«Draft Express» prognozēs Šmits šobrīd netiek vērtēts kā viens no 60 spēlētājiem, kurus NBA klubi 22. jūnijā izvēlēsies drafta ceremonijā. Tomēr līdz Jāņu priekšvakaram situācija var krasi mainīties. «Celtics» komandai drafta otrajā kārtā pieder 37., 53. un 56. izvēles numuri, «Nets» ir tiesības uz 57. izvēli, bet «Suns» 32. un 54. numurs.

208 centimetrus augumā raženais Šmits šosezon sevi teicami apliecināja Fuenlavradas «Montakit» kluba rindās. Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionātā uzbrucējs 32 mačos vidēji spēlē atzīmējās ar 7,5 punktiem un 3,9 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Savukārt veiksmīgāku sniegumu Šmits demonstrēja ULEB Eiropas kausā, kur viņa kontā 14 spēlēs vidēji mačā 9,4 punkti un sezonas uzlecošās zvaigznes atzinība.

Jau ziņots, ka Losandželosā savas spējas paraugtreniņos apliecinājuši arī Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs, kuri «Draft Express» jaunākajās prognozēs ierindojas attiecīgi 26. un 29. pozīcijā. Viņus klātienē vēroja vairākas NBA zvaigznes - leģendārais Maģiskais Džonsons («Lakers» prezidents), Kristapa Porziņģa pārstāvētā kluba Ņujorkas «Knicks» prezidents Fils Džeksons, viens no līgas šā brīža labākajiem saspēles vadītājiem Kriss Pols un citi.

Līdz 12.jūnijam starptautiskajiem spēlētājiem ir iespēja atsaukt savas kandidatūras NBA draftam, lai pretendētu citu gadu. Savukārt basketbolistus, kas šogad sasniedz 22 gadu vecumu, tostarp arī Pasečņiku un Šmitu, var draftēt automātiski.

«Draft Express» jauno spēlētāju analīzi veic vairāk nekā 10 gadus un tiek uzskatīts par visai autoritatīvu avotu esošajai situācijai pasaules basketbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu