«The Charlatans» maratons

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no Mančestras grupām, kas ar koncertu pārtrauca traģisko klusumu pēc terora akta šajā savulaik par rūpniecības metropoli dēvētajā pilsētā, bija neviena cita kā «The Charlatans». Grupas trīspadsmitais studijas albums «Different Days» šonedēļ startējis britu albumu topa 4. vietā. Būdama savu 90. gadu sākuma laikabiedru «The Stone Roses» un «The Happy Mondays» ēnā, tieši «The Charlatans» ir izrādījusies maratonistu, nevis sprinteru grupa.

The Charlatans «Different Days»

(BMG) 8/12

Par šo apvienību TVNET lejās esmu rakstījis daudz (skat. resursus), tāpēc atgādināšu vien pēdējo gadu notikumus grupas radošajā dzīvē. No grupas oriģinālā sastāva diemžēl šodien ierindā palikuši vien divi mūziķi - solists Tims Bērdžess (Tim Burgess) un basists Martins Blants (Martin Blunt). 1997. gadā, ierakstot savu meistarplati «Tellin' Stories», grupa traģiskā autoavārijā zaudēja taustiņinstrumentālistu Robu Kolinsu (Rob Collins), savukārt pavisam nesen - 2013. gadā 44 gadu vecumā mira bundzinieks Džons Brūkss (Jon Brookes). 2010. gadā mūziķim tika atklāts smadzeņu audzējs. Tieši viņam bija veltīts arī grupas iepriekšējais albums «Modern Nature» (2015).

Muzikāli grupa vairākkārt ir veikusi «goda apļus», no soula, R&B skanējuma atgriežoties pie sev raksturīgā «madchester» grūvīgā rokraksta. Arī jaunā plate ir drīzāk «vecie labie The Charlatans». Tādas dziesmas kā «There Will Be Chances» un «Plastic Machinery» ir klasiski žanra paraugi.

Foto: Publicitātes foto
Lielākais jauninājums šajā ierakstā ir plaši izmantotie viesmākslinieki. Ne tikai mūziķi.

Piemēram, skotu rakstnieks Ians Rankins (1960), kas tiek uzskatīts par vienu no labākajiem kriminālromānu autoriem Lielbritānijā, ierunājis savu eseju «Future Tense» par cilvēces robotizāciju. Viņš arī pagājušogad palīdzējis Bērdžesam ar savas otrās biogrāfijas Tim Book Two sastādīšanu. Savukārt pēc Bērdžeaa 2012. gada kopdarba ar Nešvilas grupas «Lambchop» līderi Kurtu Vāgneru (Kurt Wagner), Vāgnera balss (viņš deklamē paša Bērdžesa sacerētas rindas) dzirdama pirms dziesmas «Not Forgotten».

Albuma tituldziesmā kā fona dziedātāja piedalās pazīstamā īru scenāriste un aktrise Šārona Horgana (Sharon Horgan, 46), kura jau kopš britpopa ēras ir milzīga «šarlatānu» fane.

Vēl platē ģitāru divās dziesmās («Plastic Machinery» un «Not Forgotten») iespēlējis Mančestras grupas «The Smiths» bijušais ģitārists Džonijs Marrs (Johnny Marr). Albumā izskaņā, dziesmā «Spinning Out» fonā dzirdama Pola Velera (Paul Weller) balss.

Ausij tīkams ieraksts. «The Charlatans» faniem noteikti jādzird!

Izdošanas datums - 26.05.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu