Terijs Giljams pabeidzis 17 gadus ilgo Dona Kihota filmēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Camera Press

Pēc dažādām ķibelēm 17 gadu garumā ASV dzimušais britu kinorežisors Terijs Giljams (Terry Gilliam) beidzot pabeidzis filmu par Donu Kihotu. «Piedodiet par ilgo klusēšanu (..). Pēc 17 gadiem mēs esam pabeiguši «The Man Who Killed Don Quixote» filmēšanu. Muchas gracias visai komandai un tiem, kas ticēja,» sociālajā tīklā «Facebook» svētdien paziņoja Giljams.

Filma uzņemta Spānijā.

Līdzīgi kā spāņu rakstnieka Migela de Servantesa slavenajam varonim, 76 gadus vecajam Giljamam nācās cīnīties ar vienu ķibeli pēc otras, lai paveiktu iecerēto.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Giljama filmā galvenās lomas spēlēs Džonijs Deps un Žans Rošfors. Taču šī iecere nomira 2000. gadā pēc vairākām neveiksmēm, tostarp spēcīgām lietusgāzēm un NATO lidmašīnu pārlidojumiem, kas apgrūtināja filmēšanu.

Turklāt Rošfors, kuram filmēšanas laikā bija jājāj ar zirgu, savainoja muguru un nevarēja turpināt dalību projektā.

Jaunajā variantā Kihotu atveido Džonatans Praiss, kurš tēloja arī Giliama 1985. gada filmā «Brazil», bet jaunajai paaudzei labāk pazīstams no seriāla «Game of Thrones». Filmā tēlo arī Adams Draivers un Olga Kuriļenko.

Giljama filmas ilgais tapšanas process jau ir iegājis kino pasaules vēsturē un par to uzņemta dokumentālā filma «Lost in La Mancha».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu