«Radiohead» atsakās atcelt koncertu Izraēlā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupa «Radiohead» atsakās pakļauties aktīvistu spiedienam un atcelt Izraēlā plānoto koncertu, kas būs grupas pēdējā uzstāšanās albuma «A Moon Shaped Pool» koncertturnejā.

Starptautiskā kampaņa «Boycott, Divestment and Sanctions» (BDS) aprīlī publicēja atklātu vēstuli ar aicinājumu «Radiohead» atcelt 19. jūlijā paredzēto koncertu Telavivā.

BDS vēstulē norādīts, ka Izraēla ir valsts, kurā «saskaņā ar ANO ziņotāju teikto palestīniešiem tiek uzspiesta aparteīda sistēma».

Grupas solists Toms Jorks intervijā žurnālam «Rolling Stone» aizstāvēja grupas lēmumu uzstāties Izraēlā, vienlaikus norādot, ka visa šī situācija ir dziļi nomācoša.

«Ir ļoti daudz cilvēku, kas nepiekrīt BDS kustībai, tostarp mēs. Es nepiekrītu kultūras aizliegumam, tāpat kā Dž.K.Roulinga, Noams Čomskis un daudzi citi,»

sacīja Jorks. «Ir ļoti nomācoši, ka viņi izvēlējās nevis kontaktēties ar mums personīgi, bet publiski apmētāt mūs ar s****m. Tā ir liela necieņas izrādīšana, pieņemt, ka esam dezinformēti vai tik atpalikuši, ka paši nespējam pieņemt lēmumus,» sacīja Jorks, kurš plāno arī nolasīt lekciju vienā no Izraēlas universitātēm.

Viņš sacīja, ka neizprot kultūras boikota jēgu, kā arī norādīja, ka aktīvistu rīcība ir apvainojums «Radiohead» ģitāristam Džonijam Grīnvudam, kura sieva ir Izraēlas arābiete.

«Visi tie cilvēki, kas (..) saka «Jūs neko par to nezināt!» Iedomājieties, cik tas ir apvainojoši Džonijam,» sacīja Jorks, piebilstot, ka aktīvisti šādi izšķiež savu enerģiju, ko varētu izmantot pozitīvā veidā.

«Radiohead» pirmais albums pēc piecu gadu pārtraukuma «A Moon Shaped Pool» (skat. recenziju) iznāca 2016. gada 8. maijā.

Šogad grupa atzīmē 20 gadus kopš izdots albums «OK Computer».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu