Kā vēlēšanās veicās sportistiem?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Šogad pašvaldību vēlēšanās piedalījās 727 839 jeb 50,34% balsstiesīgo iedzīvotāju. TVNET redakcija īsumā apkopojusi rezultātus, kā aizvadītajās vēlēšanās veicies Latvijā pazīstamiem bijušajiem un vēl aktīviem sportistiem, kā arī citiem deputātiem, kuri cieši saistīti ar sportu.

Profesionālas basketbolistes karjeru noslēgusī Anete Jēkabsone-Žogota kļuvusi par Rīgas domes deputāti. 33 gadus vecā sportiste pārstāv partiju «Latvijas Reģionu apvienība» (LRA) un «Latvijas attīstībai» kopību.

Jēkabsone-Žogota kopumā saņēma 38 485 balsis. Deputāte ieguva 6300 plusus, bet 1991 vēlētājs bijušo basketbolisti izsvītrojis. Vairāk balsu LRA un «Latvijas attīstībai» apvienībā saņēma vienīgi tās vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš savulaik arī augstā līmenī spēlējis basketbolu, turklāt piecas spēles aizvadījis Latvijas izlases rindās.

Savas sportistes karjeras laikā Jēkabsone-Žogota izcēlusies ar vairākiem spožiem sasniegumiem. 2014.gadā viņa ieguva Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiones titulu Fīniksas «Mercury» rindās. 2007.gadā Jēkabsone-Žogota tika atzīta par Eiropas gada labāko basketbolisti. Rīgas domas deputāte joprojām ar 3053 gūtajiem punktiem ir visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Latvijas sieviešu izlasē.

Savas dzimtās pilsētas pašvaldībā strādās bijušais futbolists Māris Verpakovskis, kurš pārstāv «Liepājas partiju». Viņš kopumā saņēmis 7761 balsi, tostarp 1255 plusus un 773 svītrojumus.

37 gadus vecais Verpakovskis pašlaik ir futbola kluba «Liepāja»/«Mogo» valdes priekšsēdētājs, Latvijas Futbola federācijas valdes loceklis un viceprezidents, kā arī Latvijas vīriešu futbola nacionālās izlases menedžeris sporta jautājumos.

Verpakovkis futbolista karjeras laikā Latvijas izlasē aizvadīja 104 spēles un joprojām ar 29 gūtiem vārtiem ir valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt Ozolnieku novada domē iekļuvis hokejists Miķelis Rēdlihs, kurš vēlēšanās startēja no LRA saraksta. Viņš no vēlētājiem saņēma 733 balsis, tostarp 193 plusus un 47 svītrojumus.

32 gadus vecais Rēdlihs šosezon pārstāvēja hokeja klubu Rīgas «Dinamo». Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā uzbrucējs 50 mačos guva deviņus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Maijā pasaules čempionātā hokejā rokas traumas dēļ Rēdlihs nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei. Savas hokejista karjeras laikā viņš spēlējis Ziemeļamerikā junioru līgās, Baltkrievijā un Krievijā.

Pašvaldību vēlēšanās veicies arī Latvijā pazīstamiem un sasniegumiem bagātiem treneriem. Valmieras domē («Vienotība») ievēlēts BMX riteņbraucēju treneris Ivo Lakučs. Viņa vadībā Māris Štrombergs izcīnījis zelta medaļas 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt divkārtējā olimpiskā čempiona tēvs Guntars Štrombergs («Valmierai un Vidzemei») iekļuvis Burtnieku novada domē.

Siguldas novada pašvaldībā ievēlēts skeletona treneris Dainis Dukurs («Reģionu alianse», Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»). Viņa dēli Martins un Tomass jau ilgus gadus ir pasaules klases sportisti. Martins ir divkārtējs olimpiskais vicečempions (2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos), kā arī pieckārtējs pasaules čempions, bet Tomasa kontā ir pasaules čempionāta bronza.

Ropažu novadā ievēlēta bijusī kamaniņu braucēja Ingrīda Amantova (Latvijas Zemnieku savienība), kura 1980.gadā izcīnīja bronzu Leikpleisidas olimpiskajās spēlēs. Savukārt vēl viena bijusī kamaniņu braucēja Aiva Aparjode (Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK») strādās Saulkrastu novada pašvaldībā.

Jēkabpils domē iekļuvis rallijkrosa braucēja Reiņa Nitiša tēvs Aigars. Viņa dēls 2013.gadā izcīnīja Eiropas rallijkrosa čempiona titulu priekšpiedziņas «Super1600» ieskaites klasē, bet gadu vēlāk kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionāta posma uzvarētāju, kā arī sezonu noslēdza trešajā pozīcijā.

Ar mainīgām sekmēm vēlēšanās startējuši biatlona pārstāvji. Rīgas domē iekļuvusi Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka (Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»), savukārt šīs partiju apvienības biedrs, biatlona federācijas viceprezidents un bijušais biatlonists Gundars Upenieks netika ievēlēts.

Kopumā šajās pašvaldību vēlēšanās piedalījās 8945 deputāta amata kandidāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu