Broka: Rīgas domē iekļuvušajām «latviskajām partijām» nebūs problēmu savstarpēji sadarboties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas domē iekļuvušajām «latviskajām partijām» nebūs problēmu vienoties par sadarbības platformu un izpildāmajiem darbiem, komentējot vēlēšanu rezultātus Rīgā, pauda VL-TB/LNNK saraksta līdere Baiba Broka.

Viņa norādīja, ka pēc lielās priekšvēlēšanu kampaņas, kas tika vērsta pret nacionālo apvienību un viņu pašu kā līderi, rezultāts ir ļoti labs.

«Kārtējo reizi apstiprinās, ka vēlētāji izvēlas uzticēties kaut kam jaunam, kas pašreiz domē nav pārstāvēts,» pauda Broka, piebilstot, ka vēlētāji jaunajiem spēkiem iedod «uzticības kredītu».

Tā kā VL-TB/LNNK jau strādāja Rīgas domē, sagatavojot programmu, tā bijusi ļoti pragmatiska un piedāvājusi ļoti racionāli saprotamu un izpildāmu programmu, kura, iespējams, nav tik skaisti skanoša kā ir konkurentiem, pauda VL-TB/LNNK Rīgas saraksta līdere.

Jautāta, vai partija būtu varējusi darīt ko citādi, lai iegūtu augstākus rezultātus, Broka pārliecinoši atbildēja, ka partija izdarīja visu pareizi. Viņa uzsvēra, ka VL-TB/LNNK taktika bija pareiza un tā negāja ar populistiskiem saukļiem kā citas.

«Kā mēs redzam lielākā neuzticība ir varas partijām, kas ir Saeimā un valdībā. Sabiedrība to vērtē kopā, to nevar nodalīt. Mēs redzam, ka populisms visā pasaulē iegūst pilnīgi jaunus apmērus un politiķiem ir jāsāk mācīties,» pauda Broka.

Vaicāta, vai VL-TB/LNNK būtu gatava sadarboties ar līderiem Rīgā partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR), Broka uzsvēra, ka šajā ziņā partija ir nemainīga savos uzskatos - VL-TB/LNNK nav sadarbojušies ar «Saskaņu»/GKR un neredz nekādu iespēju to darīt.

«Ar visām pārējām latviskajām partijām, kuras ir vienotas ar pamatlietām par Latvijas valstiskumu un Satversmē nostiprinātām vērtībām, kas mums saskan, mēs noteikti sadarbosimies. Es neredzu nekādas problēmas sadarboties un vienoties par platformu un izpildāmajiem darbiem,» norādīja Broka.

Jau ziņots, ka pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos «Saskaņa»/GLR saņēmusi 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka partiju apvienība nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, «Saskaņa»/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK ar 9,24% atbalstu un «Vienotības» ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - sešus mandātus, bet «Vienotība» - četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu