Pēc visu balsu saskaitīšanas Rīgā pārsvars «Saskaņai»/GKR

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc visu balsu saskaitīšanas Rīgas vēlēšanu iecirkņos pārsvars pār pārējiem partijām ir apvienotajam «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» sarakstam, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas dati. Pēc rezultātu apkopošanas 158 no 158 iecirkņiem šis politiskais spēks saņēmis 50,85% balsu.

Kā liecina rezultāti, Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR varētu būt ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un «Vienotība» ar 6,26% atbalstu.

Foto: TVNET
«Saskaņa»/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā varētu iegūt vairākumu deputātu mandātu. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, «Saskaņa»/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Pārējās partijas pašlaik nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu.

Kā ziņots, aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas un Rīgas Stradiņa universitātes pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecināja, ka partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē, jo par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts ieguva 58,54% vēlētāju balsu. Togad veiktā aptauja pie iecirkņiem liecināja, ka attiecīgais politiskais spēks bija guvis 52,6% balsu.

Vēlētāju aptauja (Exit poll) liecina, ka otrs populārākais šogad bija Latvijas Reģionu apvienības un partijas «Latvijas attīstībai» kopīgais saraksts, kura līderis ir Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) un kas ieguvis 17,01% balsu, savukārt trešajā vietā ierindojas Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 13,57% balsu. JKP saraksta «lokomotīve» ir bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Juta Strīķe. Abi šie politiskie spēki pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā nekandidēja.

Savukārt ceturtā populārākā partija atbilstoši vēlētāju aptaujai pie iecirkņiem bijusi «Vienotība» ar 9,57% balsu, bet piektā - «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ar 8,26% atbalstu. Šo abu politisko spēku pozīcijas varētu būt vājinājušās, jo «Vienotība» 2013.gadā pašvaldību vēlēšanās galvaspilsētā guva 14,13%, bet «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 17,86% balsu.

Atbilstoši aptaujas (exit poll) rezultātiem «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts Rīgas domē iegūtu 29 vietas, «Latvijas attīstībai» un Latvijas Reģionu apvienības kopīgais saraksts - 11, JKP - deviņas, «Vienotība» - sešas, bet «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - piecas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu