ZZS, «Vienotība» un NA gatavas nostāties pret Ušakovu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība, «Vienotība» un Nacionālā apvienība netaisās sadarboties ar pašreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova partiju «Saskaņa».

«Vienotības» Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks portālam TVNET norādīja, ka publicēties vēlētāju aptauju rezultāti norāda uz to, labējās partijas var pārņemt varu un gāzt pašreizējo mēru Nilu Ušakovu.

«Pašlaik ir patīkams satraukums,»

teica Pulks, skaidrojot, ka ar nepacietību gaida vēlēšanu rezultātus. Viņš arī izteica pateicību visiem iedzīvotājiem, kuri nepalika mājās, devās balsot ne tikai par «Vienotību», bet arī citām labējām partijām.

Pulks arī apliecināja, ka noruna starp partijām apvienoties, lai mainītu pilsētas vadību kopā ar citām labējām partijām joprojām ir spēkā.

Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts TVNET sacīja, ka iedzīvotāju aktivitāte Rīgā iepriecina - redzams, ka iedzīvotāji negrib palikt mājās un vēlas pārmaiņas. Viņu priecējot tas, ka aktīvi šajās pašvaldību vēlēšanās bijuši arī jaunieši.

«Rīgā mēs varam runāt tikai par duālu situāciju - vai nu mēs visi esam pret esošo varu, vai nekas nemainās,» teica Zeltīts, norādot, ka sadarbības partneri ir visi tā saucamie latviskie politiskie spēki. Pašlaik to visi arī esot apliecinājuši.

Lai gan pēc pašlaik publicētās vēlēšanu aptaujas ZZS nepārvar 5% barjeru, lai iekļūtu domē, Augusts Brigmanis sarunā ar TVNET bija visai pozitīvi noskaņots un pauda cerību, ka ZZS šīs vēlēšanas nesīs daudzas uzvaras dažādās pašvaldībās. Viņš arī akcentēja, ka nevajag domāt tikai par uzvaru Rīgā, jo ir daudzi iedzīvotāji, kuri mitinās reģionos.

Runājot par iespējamajiem sadarbības partneriem Rīgā, Brigmanis atgādināja, ka politiskais spēks nekādā gadījumā nav gatavs sadarboties ar «Saskaņu». Vienlaikus gan Brigmanis apliecināja, ka ZZS ir gatava sadarboties ar tā dēvētajām latviskajām partijām, tostarp Nacionālo apvienību, Jauno konservatīvo partiju un citām.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības vēlēšanās «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) saņēmuši 42,9% balsu, savukārt pārējās 5% barjeru pārvarējušās partijas kopā savākušas 48,41% balsu, liecina aptauja pie iecirkņiem, ko veica Latvijas Televīzija, nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu.

Saraksta līderiem seko Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija «Latvijas attīstībai» (LA) ar 17.01%, Jaunā konservatīvā partija ar 13,57%, «Vienotība» ar 9,57% un Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» ar 8,26% balsīm.

Pārējās partijas nepārvar 5% barjeru. Zaļo un zemnieku savinība savākusi 3,19% balsu, «KPV LV» - 1,69%, Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība «Par neatkarīgu Latviju!» - 1,25%, No sirds Latvijai – 1,19%, Eiroskeptiķu Rīcības partija – 0,75%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija – 0,63% .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu