Vēlētāju aptauja: Rīgai būs jauns mērs? Saskaņai/GKR 42,9% balsu; «latviskajām» partijām - 48,41%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības vēlēšanās «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) saņēmuši 42,9% balsu, savukārt pārējās 5% barjeru pārvarējušās partijas kopā savākušas 48,41% balsu, liecina aptauja pie iecirkņiem, ko veica Latvijas Televīzija, nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu.

Saraksta līderiem seko Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija «Latvijas attīstībai» (LA) ar 17.01%, Jaunā konservatīvā partija ar 13,57%, «Vienotība» ar 9,57% un Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» ar 8,26% balsīm.

Pārējās partijas nepārvar 5% barjeru. Zaļo un zemnieku savinība savākusi 3,19% balsu, «KPV LV» - 1,69%, Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība «Par neatkarīgu Latviju!» - 1,25%, No sirds Latvijai – 1,19%, Eiroskeptiķu Rīcības partija – 0,75%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija – 0,63% .

Aptaujas veicēji informē, ka salīdzinoši liels vēlētāju skaits atteicās atklāt savu balsojumu. Tādējādi rezultātu droša ticamība jāvērtē piesardzīgi. Jāņem vērā arī tas, ka to vēlētāju, kuri nobalsoja iepriekšējās balsošanas dienās, simpātijas var būt sadalījušās arī nedaudz atšķirīgās proporcijās nekā sestdien balsojušo.

Tāpat arī, pēc aptaujas datiem, saraksti, kas ir tuvu 5% robežai, nevar būt droši par iekļūšanu vai neiekļūšanu pašvaldības domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu