Kučinskis: Svarīgākais ir vēlētāju aktivitāte; cilvēki vairs neuzķersies uz populistiskiem solījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Šogad pašvaldību vēlēšanu kampaņa izcēlās ar «nežēlīgākiem solījumiem», bet cilvēki uz to vairs īpaši neuzķersies, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers nobalsojis jau no rīta, tas esot bijis «pirmais darbs šodien». Kučinskis vēlēja Jērcēnos, Strenču novadā.

Valdības vadītājs uzskata, ka ļoti būtiska ir iedzīvotāju aktivitāte un dalība vēlēšanās. Komentējot vēlētāju aktivitāti dienas pirmajā pusē, Kučinskis sacīja, ka sagaidījis, ka tā būs lielāka. Viņš prognozēja, ka tomēr arī šogad tā varētu būt līdzīga kā iepriekšējās vēlēšanās.

Šoreiz vēlēšanas atšķiroties ar «nežēlīgākiem solījumiem» nekā citās reizēs, uzskata premjers un saista to ar populisma vilni pasaulē. «Es domāju, ka mūsu cilvēki uz to vairs īpaši neuzķersies,» norādīja politiķis.

Viņš turpināja, ka pašvaldību vēlēšanās vairāk tiek vērtēti konkrēti cilvēki un viņu darbi. Premjers arī pieminēja «ļoti agresīvu nomelnojošo kampaņu» Liepājā un Valmierā.

Šodien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās ir iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.22.

Pašvaldību vēlēšanās jāievēl 1614 deputāti. Pašvaldību vēlēšanām ir reģistrēti 599 deputātu kandidātu saraksti un 8945 deputātu kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu