Kāds vēlētājs iecirknī Rīgā sabojājis balsošanas kabīnes kartona starpsienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kāds vēlētājs Rīgas 49.vidusskolā esošajā 78.vēlēšanu iecirknī uz vēlēšanu kabīnes kartona starpsienas uzrakstījis aicinājumu balsot par kādu partiju, kā rezultātā šo starpsienu nācies nomainīt, uzzināja aģentūra LETA.

Kā stāstīja iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Olita Kudrjavceva, kopumā balsošana norit mierīgi. Viņa norādīja, ka bijuši vairāki vēlētāji, kuri ieradušies iecirknī un apgalvojuši, ka to dzīvesvieta ir deklarēta tuvumā, bet pēcāk izrādījies, ka viņu patiesā deklarētā dzīvesvieta ir citviet Latvijā. Tāpat bijuši vairāki vēlētgribētāji, kuri atnākuši uz nepareizo iecirkni, bet ar komisijas palīdzību novirzīti uz pareizo iecirkni.

Kudrjavceva atzina, ka daudzi vēlētāji ierodas iecirknī, nezinot savu kārtas numuru, un viņu atrašana sarakstos paildzina vēlēšanu procesu.

Kā novēroja aģentūra LETA, 49.vidusskolas otrajā stāvā esošajā 78.vēlēšanu iecirknī ir salīdzinoši mierīgi - savu izvēli veic vien daži cilvēki, tikmēr pirmajā stāvā esošajā 79.vēlēšanu iecirknī valda lielāka rosība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu