TM prioritārajiem pasākumiem nākamajam gadam ir pieprasīti € 8,3 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tieslietu ministrijas (TM) prioritārajiem pasākumiem 2018.gadam ir pieprasīti 8,3 miljoni eiro, informēja ministrijas preses pārstāve Alise Adamane.

Kopumā ministrijas un starpnozaru prioritārajiem pasākumiem 2018.gadā ir pieprasīti 13,9 miljoni eiro. Kā skaidroja TM, būtiskākie pasākumi ir probācijas darbinieku atlīdzības palielināšana, valsts valodas lietojuma uzraudzības stiprināšana, oficiālās publikācijas un tiesiskās informācijas pieejamības finansiālais nodrošinājums un vispārīgās datu aizsardzības regulas ieviešana.

Starpnozaru prioritārajiem pasākumiem pieprasīti 600 000 eiro, un būtiskākie pasākumi ir izdienas pensijas Valsts probācijas dienesta darbiniekiem un ieslodzījuma vietu ārstniecības personām.

Neatkarīgo iestāžu - tiesu un prokuratūras - starpnozaru pasākumiem ir pieprasīti 2,4 miljoni eiro, kas ir nepieciešams kā finansējums tiesnešu un prokuroru atalgojuma palielināšanai un tiesu sistēmas darbinieku mēnešalgu paaugstināšanai;

Tāpat vēl zemesgrāmatu nodaļu, rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu prioritārajiem pasākumiem ir pieprasīti 2,6 miljoni eiro. Būtiskākie pasākumi būtu Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas un Nekustamā īpašuma valsts kadastra savstarpēju datu nesakritību sakārtošana un tiesu darba apstākļu un drošības nodrošināšana.

Kā ziņots, Ministru kabinets šogad 23.martā ārkārtas sēdē atbalstīja rīkojuma projektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2018.gadam sagatavošanas grafiku.

Atbilstoši minētajam grafikam līdz šā gada 1.jūnijam ministrijām bija jāiesniedz Finanšu ministrijai un Pārresoru koordinācijas centrā priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu