Trojana Belisario runā par vienu no nopietnākajām mūsdienu slimībām - anoreksiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Aktrise Trojana Belisario, kuru iepazinām, pateicoties seriālam «Pretty little liars», gatavojas prezentēt savu jauno filmu «Feed», kura stāstīs par sievieti, kas slimo ar anoreksiju. Filmēšanās jaunajai aktrisei atsaukusi atmiņā daudz emociju no reiz piedzīvotā, kā nekā arī viņa diendienā cīnās ar anoreksiju, ik mirkli mēģinot sev iegalvot, ka ir skaista, tieva un mīl sevi.

Aktrise intervijā paziņojusi, ka vairums cilvēku uzskata, ka anoreksija ir par svara zaudēšanu, tievumu, neēšanu, bet patiesībā slimība ir saistīta ar kontroli - vēlmi kontrolēt svaru, ēdienu, sevi, jebko, jebkurā sfērā.

Belisario to nav izdevies iegalvot ne saviem draugiem, ģimenei, ne mīļotajam vīrietim, slavenība saprot: tie, kas nav saskārušies ar šo problēmu personīgi, nekad arī nesapratīs, ka anoreksija veidojas, pamatojoties uz psiholoģiskiem cēloņiem, ne vizuāliem.

Aktrise atzina, ka skolas laikā sāka šādu kontroles veidu, atkarībā no tā, cik labi viņai veicās skolā, viņa izlēma gan vai vakarā ies ārā ar draugiem, gan to, vai ir pelnījusi ēdienu, reizēm viņa neēda vairākas dienas, jo tikai tā spēja būt mierīga – kontrolējot visu.

Arī tagad aktrise pieķer sevi domājam par to, vai ir pelnījusi ēdienu, jo nav dienas laikā visu izdarījusi perfekti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu