«Patriotu spēles»: Kristovskis sola pārņemt varu Ventspilī un piesaistīt uzņēmējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēgušās «Patriotu spēles», kuras veltītas pašvaldību vēlēšanām. Diemžēl visa maija garumā Aivars Lembergs nespēja atrast laiku un piedalīties, tikai sūkstījās, ka «Patriotu spēles» ielūgumu ierakstītas vēstules formā «neesot saņēmis», lai gan vēstule tika saņemta, ko apliecina Ventspils Domes amatpersonas paraksts 27.aprīlī. Tādēļ TVNET uz sarunu šodien aicināja pirmo numuru Ģirtu Valdi Kristovski no NA, Vienotības un LRA apvienotā saraksta un Viktoriju Andersoni no «KPV LV».

Kristovskis akcentēja, ka pilsēta var radīt priekšnoteikumus, lai attīstītos dažādi uzņēmēji. Pašlaik tas arī notiek, taču bieži vien tiek piesaistīti nevis veiksmīgi uzņēmumi, bet, piemēram, projekti, kuri pēc dažādiem mēnešiem vai gadiem tiek slēgti.

Kristovskis arī pauda kritiku pašreizējam mēram Aivaram Lembergam, norādot, ka viņš tuvumā tiek redzēts tikai pie tiem projektiem, kuri ir veiksmīgi, taču netiek manīts projektu tuvumā, kuri bijuši neveiksmīgi.

Viņš arī akcentēja, ka pēc varas pārņemšanas tiks meklēti visi tie, kuri būtu gribējuši sākt biznesu Ventspilī, bet to nav darījuši.

Savukārt Andersone bija strikta, norādot, ka daudzi uzņēmēji gribētu nākt uz Ventspili, taču to darītu vien tad, kad Lembergs nebūtu mērs.

Līderpozīcijā pārkrauto kravu apmēra ziņā šā gada četros mēnešos bija Rīgas osta, kurā pārkrauti 12,225 miljoni tonnu, kas ir par 0,3% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā. Seko Ventspils osta, kurā kravu apgrozījums veidoja 9,445 miljonus tonnu, kas ir par 25,1% vairāk, bet trešajā vietā joprojām ir Liepājas osta ar 2,285 miljoniem tonnu, kas ir par 20,8% vairāk nekā pirms gada.

Kristovska pārstāvētā apvienība vēlētājiem savā priekšvēlēšanu programmā sola atjaunot Ventspils tranzīta lielpilsētas statusu un reputāciju. Sabalansēt iedzīvotāju un ostas uzņēmēju intereses.

Tāpat apvienība apņēmusies veikt profesionālu auditu par pašvaldības, tās iestāžu un kapitālsabiedrību budžeta līdzekļu izmantošanu, atklāti informējot sabiedrību par to saimnieciskumu. Pašvaldībā nodrošināt labas pārvaldības principu ievērošanu.

Savukārt «KPV LV» apņēmusies gāzt no amata Lembergu, paziņojot, ka «Lemberga vadība ir pierādījusi, ka tā patvaļīgi un noziedzīgi ir gatava izmantot varu, iebiedēt un šantažēt iedzīvotājus. Politiskā partija «KPV LV» vēlētājiem piedāvā izvēli, aicina nomainīt veco politiķu paaudzi un balsot par atbildīgiem cilvēkiem. Mums kopā ir jāmaina prioritātes – cilvēks ir svarīgāks par Lemberga vēlmi nopelnīt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu