Autovadītāju mudināšanai nelietot mobilos tālruņus sāk kampaņu «Neraksti pie stūres!»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

SIA «Neste Latvija» sadarbībā Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) sākusi sociālo kampaņu «Neraksti pie stūres!», pavēstīja uzņēmumā.

Kampaņas mērķis ir mazināt mobilo telefonu lietošanu, vadot automašīnu. CSDD aptaujā 75% respondentu apstiprinājuši, ka pie auto stūres gan runā pa mobilo telefonu, gan arī saņem, sūta īsziņas un sērfo internetā. Turklāt piektā daļa atzina, ka mobilo telefonu lieto bieži.

Gandrīz puse aptaujāto autovadītāju (43,2%) braukšanas laikā mobilajā telefonā mēdz lasīt saņemtās īsziņas, bet nedaudz vairāk par ceturto daļu (27,9%) paši ir rakstījuši īsziņas, būdami pie stūres. Vienlaikus piektā daļa autovadītāju uzskata, ka braukšana un runāšana pa mobilo telefonu netraucē pilnvērtīgi vadīt automobili; biežāk šādās domās ir finansiāli nodrošināti vīrieši.

Kampaņas centrālais elements ir video klips ar aktieru - Leona Krivāna un Arņa Līcīša - dalību. Klips atsauc atmiņā labi pazīstamo «par mata tiesu» sajūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu