Uzņēmums: Kokapstrādes nozarē ir grūtības piesaistīt darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kokapstrādes nozarē diezgan nopietna problēma ir grūtības piesaistīt darbiniekus, atzina kokapstrādes uzņēmuma «Kokpārstrāde 98» Pētniecības un Attīstības nodaļas vadītājs Ainārs Apsītis.

«Darbinieku piesaiste mums ir diezgan nopietna problēma. Nerunāju par kvalificētu darbinieku piesaisti, bet darbiniekiem kopumā. Mēs ar šo problēmu sastopamies katru dienu,» viņš sacīja.

Apsītis teica, ka darbinieku trūkst visos ražošanas segmentos. Problēmu var atrisināt, iegādājoties dārgākas viedās tehnoloģijas, kas operatīvi aizstāj līniju strādniekus. «Strādnieki dalās sešās kategorijās dalās un, attiecīgi, krāvējus un palīgstrādniekus var aizstāt ar 100 000 eiro vērtu mehānismu,» sacīja Apsītis, piebilstot, ka tajā pašā laikā nepieciešams laiks, kamēr iekārta atpelna tajā ieguldītās investīcijas, līdz ar to pāreja uz šādu risinājumu nav vienkārša.

Tāpat viņš pastāstīja, ka nozarē ir grūtības piesaistīt arī augsti kvalificētus strādniekus. «Gribam apmācīt operatorus strādāt ar jaunu iekārtu, taču nav darbaspēka, ko apmācīt. Cilvēks vai nu nav ar atbilstošu izglītību vai arī viņam trūkst zināšanu,» teica kompānijas Pētniecības un Attīstības nodaļas vadītājs.

Jau ziņots, ka 2015.gadā «Kokpārstrāde 98» strādāja ar 15,96 miljonu eiro apgrozījumu un 520 995 eiro peļņu.

«Kokpārstrāde 98» Komercreģistrā iegrāmatota 1998.gadā. Tās pamatkapitāls ir 45 673 eiro. Uzņēmums pieder trim Latvijas privātpersonām - Pēterim Eduardam Dzenim (55%), Visvaldim Dzenim (8,97%) un Gunāram Dzenim (31,03%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu