Ģenerālprokurors un DP priekšnieks neatklāj, kāpēc KNAB vadītāja amatam atbalstījuši Straumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata konkursa komisija savu darbu ir beigusi, divi komisijas locekļi publiski neatklāj, kāpēc minētajam amatam atbalstījuši virzīt Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) amatpersonu Jēkabu Straumi.

Konkursa komisijā bija četri locekļi, tostarp, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets. Aģentūra LETA lūdza Kalnmeieram un Mežvietam sniegt vērtējumu, kādas viņuprāt bijušas Straumes priekšrocības. Abi sniedza identisku atbildi, proti, komentārus par kandidātu sniedz tikai komisijas priekšsēdētājs, Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Vēl viena komisijas locekļa, Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša komentāru aģentūrai LETA neizdevās iegūt.

Citskovskis vakar pēc komisijas sēdes žurnālistiem teica, ka komisijas lēmums bija vienbalsīgs. Straumes priekšrocības ir atbilstoša izglītība, ļoti labas svešvalodu zināšanas, īpaši angļu valodas, ilgstoša pieredze vadošā amatā un pieredze vairākās starptautiskajās misijās. Tāpat viņam ir ļoti laba papildus izglītība. Komisija saskatījusi šajā personā līdera īpašības, cilvēku, kurš spētu vienoti mobilizēt KNAB kolektīvu kopējai cīņai pret korupciju.

Jau ziņots, ka konkursa komisija 31.maijā vienojās KNAB priekšnieka amatam virzīt Straumes kandidatūru. 1976.gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis MIDD, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Pildot dienesta pienākumus, Straume piedalījies starptautiskās misijās, kā arī pārstāvējis Latviju un MIDD NATO institūcijās. Straume ir absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot profesionālo maģistra grādu un jurista kvalifikāciju.

Tagad konkursa komisijas izraudzītais kandidāts būs jāvērtē valdībai. Ja valdības lēmums būs Straumem labvēlīgs, tad par viņa apstiprināšanu vai neapstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu