Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumi: koncerti, darbnīcas, teātri u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jūnija sākumā ar daudzkrāsainu pasākumu programmu Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Koncerti un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, jaunatklātajās kultūrtelpās «Stropi», pilsētas centrā, Pļavniekos, Spīķeru kvartālā un Pārdaugavā.

 
Foto: Sintija Zandersone/LETA

«Krāsainās rotaļas» Spīķeros

Jau ceturtdien, 1.jūnijā, bērniem veltīti pasākumi «Krāsainās rotaļas» notiks abās jaunatvērtajās kultūrtelpās «Stropi». Mežaparkā, Jančevska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā, pie jaunās kultūras telpas bērni varēs klausīties koncertu un piedalīties veiklības atrakcijās «Mazais stiprinieks», kā arī darboties radošajās darbnīcās un iet rotaļās. Tikpat daudzveidīga programma bērniem sarūpēta arī otrā jaunajā kultūrtelpā Ķengaragā pie Mazjumpravas muižas.

15.00 – 18.00 Kultūrtelpā «Strops» Mežaparkā,
Janševska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā
KRĀSAINĀS ROTAĻAS
Rīgas Kultūras un atpūtas centra «Imanta» bērnu vokālā ansambļa «Tu un es» koncerts, spēka un veiklības atrakcijas «Mazais stiprinieks», radošās darbnīcas, spēles un rotaļas kopā ar «Mežaparka mežzini»

15.00–18.00 Kultūrtelpā «Strops» Ķengaraga promenādes Mazjumpravas muižā
KRĀSAINĀS ROTAĻAS
VEF kultūras pils bērnu vokālā ansambļa «Momo» koncerts, spēka un veiklības atrakcijas «Mazais stiprinieks», radošās darbnīcas, spēles un rotaļas kopā ar «Ķengaraga ragaini»

 
Foto: TASS/Scanpix

Brīvlaika sagaidīšanas svētki «Drošam ceļam vasarā!»

Teju trešdaļa ceļu satiksmes negadījumu, kuros cietuši bērni, notiek tieši vasaras mēnešos*. Tāpēc DBS Autoskola un riepu ražotājs Bridgestone kopā ar partneriem 1. jūnijā rīko brīvlaika sagaidīšanas svētkus «Drošam ceļam vasarā!», kuru laikā bērniem tiks atgādināti galvenie satiksmes drošības pamatprincipi – ceļu satiksmes noteikumu un piesardzības ievērošana, kā arī droša inventāra lietošanas nozīme.

Visas dienas garumā stāvlaukumā pie tirdzniecības centra bērniem būs iespēja satiksmes drošības jautājumus apgūt:

  • Policijas drošības spēlē, aplūkojot arī operatīvo transportu;
  • Volvo Truck seminārā;
  • Apdrošināšanas sabiedrības ERGO velo skoliņā;
  • EuroPark precizitātes sacensībās;
  • Mazda automašīnas meklēšanas spēlē.

Tāpat varēs izpētīt Veselības centra 4 ātrās palīdzības mašīnas aparatūru un no mediķiem uzzināt, kā pareizi sniegt pirmo palīdzību. Savukārt vecāki muki.lv bērnu autokrēsliņu drošības pārbaudes punktā varēs pārliecināties, vai autosēdeklītis piesprādzēts pareizi un bērns tajā ir drošībā.

Paralēli arī norisināsies vairākas izklaidējošas aktivitātes – Mārupes basketbola skolas turnīrs strītbolā, Bridgestone mini golfa spēle, kā arī veiksmes izaicināšana Circle K laimes ratā.

Brīvlaika sagaidīšanas svētki «Drošam ceļam vasarā!» 1. jūnijā pie t/c «Spice Home» norisināsies no plkst. 11 līdz 19, un tajos aicināti piedalīties vecāki ar bērniem vecumā līdz 14 gadiem. Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

 
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Radi un iedvesmojies Spīķeros

Šajā dienā bērni ar vecākiem un vecvecākiem gaidīti arī Spīķeru kvartālā, kur risināsies festivāls «Radi un iedvesmojies». Tajā darbosies izzinošas un attīstošas darbnīcas, būs spēles kopā ar animācijas studiju, koncerts, uzvedums, zinātniskā teātra un zīmējumu teātra izrādes.

14.00 – 18.00 Spīķeru kvartālā

Radošas, izzinošas un attīstošas darbnīcas un spēles kopā ar animācijas studiju «Multenkulten», biedrību «Cita Rīga», radošo apvienību «Sapnīca», «Zaļo jostu», «Smilšu lampām» u.c.
Koncertprogramma uz skatuves
14.00 – 14.30 Bērnu un jauniešu centra «Daugmale» vokālā studija
14.40 – 15.25 Zinātniskā teātra «Laboratorium.lv» izrāde bērniem «Aizraujošā zinātne»
15.30 – 16.25 Zīmējumu teātra izrāde bērniem «7 pasakas par Ņukucīti»
16.30 – 16.55 Bērnu vokālās studijas «Knīpas un Knauķi» priekšnesums
17.00 – 18.00 «Kā Lupatiņi draiskojās» – cikla «Patiešām maziņiem» uzvedums bērniem («Latvijas Koncerti»)

 
Foto: TASS/Scanpix

Drošības skoliņa Imantā

Savukārt kultūras centrā «Imanta» bērni varēs uzzināt, kā top lelles un leļļu filmas, apskatīt pazīstamus tēlus no leļļu izrādēm, kā arī noskatīties animācijas filmu un apmeklēt «Drošības Skoliņu».

15.00 – 18.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā «Imanta»
Pasākums ESI RADOŠS, PRIECĪGS UN DROŠS!
Bērni tiek aicināti piedalīties radošajās darbnīcās kopā ar animācijas studijas
«Avārijas brigāde» māksliniekiem, izzināt, kā top lelles un leļļu filmas, apskatīt
jau pazīstamos tēlus lielo leļļu izstādē, kā arī noskatīties «AB» studijas filmiņas. Savukārt kopā ar «Pasaku nama» jautrajiem tēliem būs iespēja apmeklēt «Drošības Skoliņu» – interesantu spēļu veidā uzzināt par drošību mājās, kā arī to, kā droši uzvesties dabā – uz ūdeņiem un mežā. Nāc un piedalies – esi radošs, priecīgs un drošs!

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ar Dārza svētkiem Bērnu slimnīcā atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

1.jūnijā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pagalmā no plkst.12.00 līdz 15.00 norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Dārza svētki mazajiem pacientiem, viņu vecākiem, kā arī slimnīcas personālam.

Dārza svētkos apmeklētājiem būs sagādāta īsta un sirsnīga svētku atmosfēra, taču arī svinībās nedrīkst aizmirst par to, cik svarīgi ir rūpēties par veselīgu uzturu un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm:

Neatņemama Dārza svētku sastāvdaļa ir galda hokeja turnīrs - tajā arī šoreiz gan bērni, gan vecāki un arī slimnīcas personāls varēs mēroties spēkiem ar «Dinamo Rīga» spēlētājiem. Tāpat šajos svētkos mazos pacientus ieradīsies apciemot Latvijas sieviešu basketbola izlases pārstāves, kuras labprāt kopā ar bērniem spēlēs basketbolu, piedalīsies dažādās radošajās darbnīcās, spēlēs milzu spēles vai iemūžinās neaizmirstamas fotogrāfijas.

Ar skanīgām dziesmām Dārza svētkus pieskandinās bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte», dziedātāji Lauris Reiniks, Normunds Rutulis, kā arī Aija Andrejeva un Katrīna Bindere.

Lai būtu spēks piedalīties visās aktivitātēs, kas norisināsies Dārza svētku laikā, Bērnu slimnīcas fonda draugi - 15 dažādi Latvijas restorāni un pavāri - būs sagādājuši veselīgas un vasarīgas uzkodas.

Aicinām arī Jūs piedalīties šajos svētkos, vairojot svētku sajūtu un uzmundrinot mazos pacientus šajā dienā!

Pasākumā piedalīsies:

o Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa,

o BKUS valdes locekle Zane Straume,

o Bērnu slimnīcas fonda atbalstītāji.

Norises laiks: 1.jūnijs no plkst.12.00 līdz 15.00.

Norises vieta: teritorija ap Vecāku māju Bērnu slimnīcas teritorijā, Vienības gatvē 45.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu