Jorks: «Visa tā britpopa lieta... Es to ienīdu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu mūziķis, grupas «Radiohead» līderis Toms Jorks (Thom Yorke) un ģitārists Džonijs Grīnvuds (Jonny Greenwood) snieguši interviju izdevumam «Rolling Stone», kurā atminas laiku, kad tika izdots grupas klasiskais albums «OK Computer». Tam šogad aprit 20 gadi.

Atgādinām, ka «OK Computer» tika izdots laikā, kad Lielbritānijā savu kulmināciju piedzīvoja britpops - žanrs, kas sākotnēji radies kā opozīcija amerikāņu grandžrokam (grunge). 1997. gadā tika izdoti vairāki zīmīgi žanra albumi. Taču izrādās, ka abi «Radiohead» mūziķi nav īpaši lielā sajūsmā par šo mūziku un uzskata to par «60. gadu reanimēšanu».

Savukārt Jorks piebildis vēl asāku komentāru.

«Visa tā britpopa lieta padarīja mani niknu... Es to ienīdu. Tā bija lūkošanās pagātnē, un es ar to negribēju sevi saistīt,»

viņš saka.

Tik tiešām, vairākas tā dēvētās britpopa grupas citēja 60., 70. gadu mūziku - «Oasis», «Kula Shaker», «Ocean Colour Scene», «Supergrass» u.c.

Albums «OK Computer» tika izdots 1997. gada jūnijā un, daudzu kritiķu prāt, ir viens no 90. gadu izcilākajiem ierakstiem. Šogad 23. jūnijā tiks izdots jaunas «OK Computer» izdevums ar nosaukumu «OKNOTOK», kurā būs iekļauti arī trīs pirms tam neizdoti skaņdarbi «Man of War» (previously «Big Boots»), «I Promise» un grupas fanu favorīts «Lift».

«Radiohead» ģitārists Eds Obraiens (Ed O’Brien) intervijā BBC6 nesen atklājis interesantu faktu par dziesmu «Lift», kas, grupas prāt, potenciāli bija pārāk liels grāvējs un varēja iznīcināt grupu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu