SVF: Latvijā plānotā nodokļu reforma ir svarīga iespēja, taču tā jāievieš apdomīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā plānotā nodokļu reforma ir svarīga iespēja, taču tā jāievieš apdomīgi, trešdien žurnālistiem sacīja Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas Latvijā vadītājs Bens Kelmansons.

Viņš norādīja - lai arī visas nodokļu reformas detaļas vēl nav finalizētas, izvirzītie mērķi veicināt izaugsmi un palielināt ieņēmumus ir apsveicami.

Vienlaikus Kelmansons atzina, ka jāpārvar trīs izaicinājumi, lai šos mērķus sasniegtu. Pirmkārt, ātri jātiek skaidrībā par nodokļu reformas detaļām, lai mazinātu nenoteiktību mājsaimniecībām un uzņēmumiem, otrkārt, jābūt uzmanīgiem ar reformas makroekonomisko ietekmi, lai izvairītos no procikliskas fiskālās politikas un neiedragātu konkurētspēju nākotnē. Treškārt, nodrošināt ieņēmumu ilgtspējīgu palielinājumu, lai saglabātos spēcīgs publiskais finansējums arī tad, kad Eiropas Savienības fondu līdzekļi apsīks.

Taujāts, vai nodokļu reformā paredzētie pasākumi ir pietiekami, lai mazinātu ienākumu nevienlīdzību Latvijā, SVF pārstāvis norādīja, ka pašas valsts kompetencē ir noteikt, cik liela problēma tajā ir ienākumu nevienlīdzība un kādi ir labākie risinājumi tās mazināšanai.

SVF ekspertu kārtējā vizīte Rīgā norit no 18.maija līdz šodienai. Valūtas fonda pārstāvji Latviju pēcprogrammas uzraudzības ietvaros apmeklē divas trīs reizes gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu