Krievija izšauj spārnotās raķetes uz «Islāma valsts» objektiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas karakuģis un zemūdene izšāvuši četras spārnotās raķetes uz «Islāma valsts» objektiem netālu no Sīrijas pilsētas Palmīras.

Raķešu izšaušana bija pirmais šāda veida veida uzbrukums kopš pagājušā gada novembra, ziņo «Reueters», atsaucoties uz Krievijas ziņu aģentūrām. To veica fregate «Admiral Essen» un zemūdene «Krasnodar», un tas tika mērķēts uz militāro aprīkojumu un kaujiniekiem Austrumpalmīrā.

Aizsardzības ministrija atklāja, ka aprīkojums un kaujinieki, uz kuriem tika mērķēts, iepriekš piedalījušies «Islāma valsts» kaujās Rakā. «Visi mērķi tika iznīcināti,» paziņoja ministrija.

Krievija pirms raķešu izšaušanas brīdinājusi ASV, Turciju un Izraēlu.

Precīzs raķešu izšaušanas laiks nav zināms, taču Krievijas ziņu aģentūras citē Kremļa runasvīru Dmitriju Peskovu, kurš atklāj, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu personīgi sacījis Vladimiram Putinam par militāro operāciju 30. maija vakarā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu