Universitāte studentēm uz izlaidumu iesaka vilkt tērpu ar «jauku dekoltē»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Universitāte Beļģijā atvainojusies pēc tam, kad studentiem tika izsūtīts e-pasts, kurā bija ierosināts uz izlaiduma ceremoniju sievietēm tērpties apģērbā ar dekoltē.

Briseles Brīvā Universitāte («The Free University of Brussels») savā «Facebook» kontā publicēja atvainošanos par aizvainojošo e-pastu, kas tika nosūtīts medicīnas fakultātes studentiem, bet pēc tam nopludināts internetā, raksta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

E-pastā bija ierosinājums, ka «no estētiskā viedokļa ir vēlams, ka jaunas sievietes nēsā kleitu vai svārkus ar jauku, zemu kakla izgriezumu». Vīriešiem ieteikts uzvalks.

Ziņojums nonāca atklātībā pēc tam, kad tas tika publicēts universitātes studentu ikdienas dzīves «Facebook» lapā, izraisot «nelielu skandālu».

Ieraksts izpelnījās milzu popularitāti un nonāca gan vietējos, gan ārvalstu medijos. Pēc tam universitāte publicēja atvainošanos, paskaidrojot, ka vēstules instrukcijas par apģērbu ir pretrunā ar universitātes un fakultātes vērtībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu