ZZS neesot informācijas, kas Jūrmalā bez saskaņojuma izvietojis partijas reklāmas plakātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav informācijas, kas Jūrmalā bez saskaņojuma izvietojis 25 plakātus ar politiskā spēka reklāmu, teica ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Politiķis gan piebilda, ka viņam nav informācijas par konkrētu plakātu skaitu, kuru izcelsme nav zināma - par to jāprasa tiem, kas ir fiksējuši šo reklāmu izvietojumu.

Līdzīgi Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka partija par šīm reklāmām nemaksāja un par tām nezināja. «Tikko kā reklāmas tika izliktas partija uzrakstīja vēstuli Jūrmalas pilsētas domei, ka tās nav partijas reklāmas un lūdzām viņas noņemt,» pauda Lediņš.

Arī Krauze apstiprināja, ka ZZS par pamanītajām reklāmām vērsās Jūrmalas domē. Tāpat Jūrmalas pašvaldības policijai nosūtīta informācija, ka tā nav ZZS izvietotā reklāma un ka politiskais spēks par to ir informējis pašvaldību. Vaicāts par to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) varētu šos plakātus ietvert politiskā spēka priekšvēlēšanu izdevumos, Krauze atbildēja, ka arī tādā gadījumā ZZS nepārsniegs atļauto tēriņu limitu.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», KNAB saistībā ar ZZS aģitāciju Jūrmalā, no kuras daļu it kā apmaksājusi no ZZS saraksta ievēlētā Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, sācis pārbaudi.

Raidījums atzīmē, ka daļu ZZS reklāmu izvietota nelikumīgi - pirms turpat divām nedēļām tuvu brauktuvei cauri visai Jūrmalai uzradušies ap pussimts jaunu ZZS reklāmas plakātu, kam Jūrmalas pašvaldība atļauju nebija devusi.

Vides objekti nedrīkst traucēt satiksmei, tāpēc atļauju var saņemt tikai tad, ja tie atbilst valdības un domes noteikumiem, kas nosaka plakātu izmērus, attālumus līdz brauktuves malai, nākamajam krustojumam un ceļa zīmēm. Pašvaldības policija zinot, ka plakāti nav atļauti, un uzaicinājusi atbildīgos no ZZS administratīvā soda uzlikšanai.

Grigule KNAB iesniegusi līgumu ar «Dementy», norādot, ka 25 plakātu izgatavošana un izvietošana izmaksājusi 5700 eiro, līdz ar to viņa it kā iekļaujas limitos, kas noteikti trešajām personām. Pārējiem 25 plakātiem finansētājs neesot zināms.

KNAB Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga atzinusi, ka plakāti, kurus ir apmaksājusi Grigule, pēc satura neatbilst trešo personu reklāmai. Viņa norādīja, ka var par 100% pateikt, ka šie izdevumi tiks pārrēķināti partijai. ZZS kampaņu gan tas neietekmēšot. ZZS startē vēlēšanās vairāk nekā 30 pašvaldības un tā kopumā drīkst kampaņai tērēt 307 616 eiro.

Nedēļas nogalē nelikumīgi izvietotie plakāti bija noņemti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu