Policija publicē Mančestras terorista pazudušā kofera fotogrāfijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Policija publicējusi jaunas fotogrāfijas, kurās redzams Salmans Abedi dažas dienas pirms terorakta nesam zilu koferi.

Cilvēki ir aicināti nekavējoties ziņot, ja ierauga attēlā redzamo koferi. Galvenais detektīvs superintendants Rass Džeksons atklāja medijiem, ka nav pamata uzskatīt, ka koferis ir bīstams, taču brīdina cilvēkus būt «piesardzīgiem».

«Mēs uzskatām, ka Abedi šo koferi izmantoja pēdējās dienās pirms uzbrukuma Mančestras arēnai pirmdien, 22. maijā,» viņš sacīja. «Es vēlos uzsvērt, ka šis nav tāds pats priekšmets, kāds tika izmantots uzbrukumā.»

Džeksons atklāja, ka nav iemesla uzskatīt, ka meklētais koferis un tā saturs ir bīstami, taču aicina cilvēkus uzmanīties, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Foto: AFP/Scanpix

Jau ziņots, ka 22. maija vakarā Salmans Abedi uzspridzinājās Mančestras koncertzāles foajē pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta. Teroraktā dzīvību zaudēja 22 cilvēki, bet ievainoti tika vēl 59.

Pēc uzbrukuma Lielbritānijas terorisma draudu līmenis tika palielināts līdz «kritiskam», kas ir augstākais līmenis. Svētdien tas atkal tika pazemināts no «kritiska» līdz «smagam». Amatpersonas brīdinājušas, ka vairāki aizdomās turamie, kas palīdzējuši Abedi, joprojām nav notverti.

Kopumā saistībā ar Mančestras teroraktu aizturēti 14 cilvēki, tostarp Mančestrā teroraktu sarīkojušā Salmana Abedi vecākais brālis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu