Princis Čārlzs saņem goda doktora grādu Transilvānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Universitāte Rumānijas vēsturiskajā novadā Transilvānijā pirmdien piešķīra goda doktora grādu Lielbritānijas troņmantniekam Velsas princim Čārlzam, kurš ieradies privātā vizītē viņa iemīļotajā Rumānijā.

Transilvānijas lielākās pilsētas Klužas-Napokas Babeša-Bojaji Universitātes rektors Joans Aurels Pops piešķīra princim goda doktora grādu par viņa kā «īsta Transilvānijas un Rumānijas aizstāvja» lomu.

Princis svinīgajā ceremonijā pastāstīja studentiem un mācībspēkiem, ka viņu pievilināja «kalnainā, mežainā un auglīgā ainava», ko viņš pirms 20 gadiem ieraudzīja Transilvānijā.

Čārlzam pieder divi nekustamie īpašumi Transilvānijā, kuru viņš apmeklē katru gadu. Klužā-Napokā viņš pirmdien viesojās pirmoreiz.

Martā princis apmeklēja Rumāniju trīs dienu oficiālā vizītē britu valdības vārdā.

Babeša-Bojaji Universitāte agrāk piešķīrusi goda doktora grādus arī citiem ievērojamiem cilvēkiem, starp kuriem ir rakstnieks Mario Vargass Ljosa, Vācijas kanclere Angela Merkele, Romas pāvests Benedikts XVI un Konstantinopoles patriarhs Bartolomejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu