«Baznīcu naktī» varēs iepazīt vairāk nekā 180 Latvijas dievnamu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad dalību «Baznīcu naktī», kas norisināsies piektdienas, 2. jūnija, vakarā laikā no pulksten 18, pieteikušas 180 baznīcas visā Latvijā. Visvairāk dalībnieku šogad būs Vidzemē - 56 baznīcas, Zemgalē un Sēlijā - 38 baznīcas, Kurzemē 35 baznīcas, no tām Liepājā - 7, Latgalē - 14 baznīcas. Rīgā un Pierīgā atvērtas būs 36 baznīcas. Jau tagad dalību apstiprinājuši vairāki Latvijā labi zināmi mākslinieki, solisti un kori.

Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.

«Baznīcu nakts notiek, pateicoties vairāku simtu cilvēku brīvprātīgam darbam. Viņu vidū ir draudžu brīvprātīgie, mācītāji, mūziķi un mākslinieki. Novērtējam ikviena ieguldīto laiku, jo, tikai pateicoties tam, dalībnieku skaits ik gadu vērtējams kā nemainīgi augsts. Novērtējam katru dalībnieku, īpaši priecājamies par 40 baznīcām, kuras šogad pasākumā piedalīsies pirmo reizi. Ir svarīgi nostiprināt sasniegto baznīcu draudžu līdzdalību arī turpmāk, lai 2018. gadā, godinot Latvijas simtgadi, Baznīcu naktī piedalītos 200 Latvijas kristīgo draudžu baznīcu,» aicina organizatoru pārstāve Sintija Sproģe.

Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas ielūdz uz satikšanos ar Latvijas baznīcām – mākslas un arhitektūras skaistumu, garīgo mūziku un pārdomām klusumā un lūgšanā. Jā, arī uz nesteidzīgu atpūtu ar tējas krūzi un sarunām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu