Aptauja: Par «Saskaņu» gatavi balsot 42,8%

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Lūks / LETA

Par «Saskaņas» un partijas «Gods kalpot Rīgai» sarakstu, kura līderis ir pašreizējais mērs Nils Ušakovs, ir gatavi balsot 42,8% respondentu, liecina jaunākā «Latvijas faktu» aptauja, kas tika veikta šomēnes. Par to svētdien ziņoja raidījums «LNT Ziņas».

Ja nākamnedēļ Rīgas domes vēlēšanās par Ušakovu nobalsos mazāk nekā 50% vēlētāju, viņš mēra amatu varēs saglabāt tikai tad, ja kāda cita partija būs gatava veidot koalīciju Ušakova vadībā.

Aptauja parāda, ka Rīgas domē iekļūs vēl trīs partijas. Par Latvijas Reģionu apvienības un partijas «Latvijas attīstībai» sarakstu, kura pirmais numurs ir Mārtiņš Bondars, balsot sola 8,1% respondentu, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) ar Armandu Krauzi priekšgalā atbalsta 5,9%. Savukārt 5,8% atbalsts Rīgā ir Nacionālajai apvienībai, kuras saraksta līdere ir Baiba Broka.

«Latvijas faktu» aptauja liecina, ka Rīgas domē neiekļūs «Vienotība», par kuru gatavs balsot 3,1% respondentu. Vienlīdz zems atbalsts - 1,4% - ir Artusa Kaimiņa partijai «KPV LV» un Jaunajai konservatīvajai partijai, kuras saraksta līdere ir Juta Strīķe.

Raidījuma veidotāji gan norāda, ka partiju spēku samērs vēl var mainīties, jo lēmumu, par ko balsot, nav pieņēmusi gandrīz ceturtā daļa respondentu - 24,3%.

Aptauja arī parāda izmaiņas reitingos. Ušakova atbalstītāju skaits no 48,8% martā samazinājies līdz 42,8% šomēnes. Turpretī Bondara politiskajam spēkam izdevies ievērojami audzēt atbalstītāju skaitu. Martā par viņa sarakstu bija gatavi balsot tikai 2,9% respondentu, aprīlī - jau 10%, bet šomēnes - 8,1%. Tikmēr sarucis ZZS atbalstītāju loks - no 7,5% martā līdz 5,9% maijā. Bet Nacionālās apvienības popularitāte nav piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu