Mūžībā aizgājusi Dailes teātra aktrise Venta Vecumniece

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Sestdien, 27. maijā, mūžībā aizgājusi Dailes teātra aktrise Venta Vecumniece, informēja teātrī. Dailes teātra tvitera kontā izteikta arī visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem. Atvadīšanās no Vecumnieces Dailes teātra Mazajā zālē notiks 1.jūnijā no plkst.11 līdz 12.30. Apbedīšana Pirmajos Meža kapos paredzēta plkst.13.30.

Aktrise 2011. gadā saņēmusi Nacionālo kinobalvu «Lielais Kristaps» un 2010.gadā - Triju Zvaigžņu ordeni. 2012.gadā viņa arī uzņemta Teātra Zelta fondā.

Vecumniece dzimusi 1927. gada 3. decembrī Daugavpilī. Teātra izglītību viņa ieguvusi, 1949.gadā beidzot Dailes teātra II studiju un 1956.gadā ar izcilību absolvējot Maskavas A.Lunačarska Valsts teātra institūta Režijas nodaļu.

Dailes teātrī aktrise ar pārtraukumiem strādājusi jau no 1949./1950. gada sezonas. Viņas pēdējā loma teātrī bijusi Dzidra Ērika Hānberga «Plikie un pusplikie» 2014.gadā. Viņa ne tikai bijusi pieprasīta aktrise, bet arī strādājusi kā režisore. 1959./60.gada sezonā Vecumniece bijusi Daugavpils teātra galvenā režisore. Tāpat viņas režijā notikušas izrādes Šauļu Drāmas teātrī un Smiltenes Tautas teātrī.

Vecumniece pazīstama arī ar Lielmātes lomu Jāņa Streiča filmā «Rūdolfa mantojums». Viņa atveidojusi arī Veroniku seriālā «Ugunsgrēks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu