Kanoe airētājs Lagzdiņš Pasaules kausa posmā paliek 18.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš sestdien Ungārijā notiekošajā Pasaules kausa posmā palika 18.vietā 1000 metru distancē. Lagzdiņš, startējot B finālā, finišu sasniedza pēdējais deviņu dalībnieku konkurencē, kas viņam kopējā vērtējumā deva 18.pozīciju. Latvijas sportists distanci veica četrās minūtēs un 4,948 sekundēs.

B finālā, kurā notika cīņa par desmito vietu, uzvarēja Nurisloms Tuktasins Ugli no Uzbekistānas, kuram Lagzdiņš zaudēja vairāk kā 12 sekundes.

Savukārt par sacensību uzvarētāju kļuva pasaules un Eiropas čempions Martins Fuksa no Čehijas, kurš bija ātrākais A finālā.

Jau ziņots, ka piektdien Lagzdiņš vispirms priekšsacīkstēs distanci veica četrās minūtēs un 4,011 sekundēs, savā airējumā ieņemot trešo vietu un nodrošinot vietu pusfinālā, kurā automātiski iekļuva septiņi ātrākie airētāji.

Pusfinālā latvietis distanci veica trīs minūtēs un 57,456 sekundēs, ieņemot ceturto vietu. Finālā iekļuva katra airējuma divi ātrākie sportisti no četriem pusfināliem, kā arī viens labākā rezultāta īpašnieks no trešo vietu ieguvējiem.

Lai iesprauktos pirmajā divniekā, Lagzdiņam vajadzēja airēt par 5,115 sekundēm ātrāk.

Tikmēr sestdien Latvijas kanoiste Agnija Bērziņa 200 metru distances pusfinālā savā braucienā palika pirmspēdējā - astotā -

noslēdzot dalību sacensībās. Viņa finišu sasniedza pēc 53,435 sekundēm, uzvarētājai Ludmilai Luzanai no Ukrainas zaudējot vairāk par piecām sekundēm.

Divas ātrākās brauciena dalībnieces iekļuva A finālā, kamēr Bērziņai, lai tiktu pie iespējas airēt kaut vai C finālā, vajadzēja ieņemt vismaz septīto vietu, no kuras viņa atpalika teju par sekundi.

Jau vēstīts, ka Bērziņa piektdien priekšsacīkstēs savā braucienā bija piektā, kas viņai ļāva kvalificēties pusfinālam.

Tikmēr Jūlija Gutova šajā distancē bija septītā starp tikpat dalībniecēm un izstājās no tālākām cīņām. Lai iekļūtu pirmajā sešiniekā un kvalificētos pusfināla, viņai vajadzēja airēt par teju trim sekundēm ātrāk.

Vēlāk sestdien Bērziņa un Gutova startēs ar kanie divnieku sacensībās 500 metru distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu