«Jelgavas» futbolisti ar kuriozu vārtu guvumu pārspēj «Ventspils» vienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Jelgavas» futbolisti sestdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas spēlē savā laukumā guva itin kuriozus vārtus, kas ļāva ar 1:0 (1:0) pārspēt «Ventspils» vienību.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēles 42.minūtē, kad pēc Mārča Oša tāla sāna auta iemetiena bumba nonāca pretinieku soda laukumā, pēc tam izspurdzot starp «Ventspils» vārtsarga Maksima Uvarenko kājām.

Tiesa, lai arī videoatkārtojumā šķita, ka bumba pēc sānu auta iemetiena skārusi vien Uvarenko kāju, spēles protokolā fiksēts, ka vārtus guvis «Jelgavas» komandas kapteinis Valērijs Redjko, kurš pirms tam par bumbu cīnījās gaisa divcīņā.

Pēc mača Mārcis Ošs, kurš šo maču iepriekšējā mačā lauzta deguna dēļ aizvadīja ar sejas masku, intervijā «sportacentrs.com» atzina, ka Redjko viņam sacījis, ka bumbu ar galvu nav aizskāris

Spēle aizritēja līdzīgā cīņā. Tās sākumā laba izdevība bija viesu komandai, taču Eduards Tīdenbergs netrāpīja tuvējā vārtu stūrī, savukārt 24.minūtē «Jelgavai» bija nepieciešama piespiedu maiņa, jo Kevins Kaubers cīņā par bumbu ietriecās pretinieku vārtu stabā un guva savainojumu.

Pēc tam «Jelgava» 42.minūtē atklāja rezultātu, atpūtā ejot vadībā ar 1:0. Savukārt otrajā puslaikā jau nedaudz aktīvāka bija «Ventspils» komanda, kurai bija vairākas labas izdevības izraut neizšķirtu, taču tās netika izmantotas.

Pirmajā abu komandu duelī šosezon «Jelgava» izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1. Zīmīgi, ka tas šobrīd ir ventspilnieku vienīgais zaudējums šogad, ņemot vērā arī Latvijas kausa spēles. Jau vēstīts, ka «Ventspils» 17.maijā tika pie Latvijas kausa, finālā pārspējot «Riga» vienību.

«Ventspils» komandai šobrīd ir labākā aizsardzība virslīgā, jo desmit maču laikā ielaisti tikai pieci vārti, taču trīs no tiem bijuši tieši pret jelgavniekiem. Kopš iepriekšējās spēles pret «Jelgavu» Kurzemes klubs sešās cīņās izcīnīja divas uzvaras un četras reizes spēlējis neizšķirti, taču tagad cieta otro neveiksmi turnīrā.

Sestdien vēl vienā virslīgas spēlē plkst.18 Rīgas Tehniskās universitātes stadionā «Riga» uzņems pašreizējo valsts čempionu un kopvērtējuma līderi «Spartaku».

Jau ziņots, ka desmitās kārtas ievadā «Liepāja»/«Mogo» piektdien izbraukumā ar 2:1 pieveica turnīra pastarīti «Babīti»/«Dinamo». Savukārt svētdien kārtas noslēgumā RFS uzņems «Metta»/LU futbolistus, turklāt, iespējams, mājinieku rindās šajā mačā laukumā varētu doties Aleksandrs Cauņa.

Virslīgas kopvērtējumā ar 20 punktiem deviņos mačos ir Jūrmalas «Spartaks» komanda, kam ar 19 punktiem desmit mačos seko «Liepāja»/«Mogo». Tikmēr 18 punktus ieguvusi «Jelgava», bet ar 15 punktiem deviņos mačos viņiem seko «Riga», no kuras par punktu atpaliek «Ventspils».

Pie desmit punktiem tikusi RFS, kas par diviem punktiem apsteidz «Metta»/LU vienību, kamēr turnīra tabulu noslēdz «Babīte»/«Dinamo», kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja «Spartaks», kam sekoja «Jelgava» un «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu