Moreno brīdina Asanžu nejaukties Ekvadoras politikā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras jaunais prezidents Ļeņins Moreno ceturtdien brīdinājis «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu nejaukties Ekvadoras politikā.

Asanžs kopš 2012.gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Zviedrijas prokurori šomēnes izbeidza izvarošanas lietu pret Asanžu, taču viņš joprojām var tikt aizturēts, ja atstās vēstniecību, jo 2012.gadā pārkāpis nosacījumus atbrīvošanai no apcietinājuma.

Ekvadora ir piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

Moreno uzvara Ekvadoras prezidenta vēlēšanās priecēja Asanžu, jo konservatīvo kandidāts Giljermo Laso solīja izmest Asanžu no Ekvadoras vēstniecības.

Tomēr Moreno aicināja Asanžu nejaukties Ekvadoras un to sabiedroto politikā.

«Viņa statuss neļauj viņam runāt ne par vienas valsts politiku, kur nu vēl par mūsējās,» sacīja Moreno, kurš prezidenta amatā oficiāli stājās trešdien.

Šis ir jau otrais Moreno brīdinājums Asanžam. Arī tūlīt pēc uzvaras vēlēšanās viņš aicināja Asanžu nejaukties Ekvadoras lietā.

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne publiskojusi desmitiem tūkstošiem slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās izvarošanā. Viņš atteicies doties uz Zviedriju, baidoties no izdošanas ASV.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu