Mančestras terorists uzbrukumu plānojis vismaz gadu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tiek uzskatīts, ka Mančestras terorists Salmans Abedi uzbrukumu plānojis vismaz gadu, kā arī divas reizes iegādājies spridzeklim nepieciešamos materiālus pilsētas saimniecības preču veikalos, ziņo «The Times».

22 gadus vecais Abedi aptuveni pirms 12 mēnešiem atvēra bankas kontu, kuru neizmantoja līdz brīdim, lai iegādātos šrapneli spridzeklim, kas 22. maijā Mančestras arēnā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta nogalināja 22, bet ievainoja vēl 59 cilvēkus.

Avoti medijam arī atklāj, ka, visticamāk, lai izvairītos no aizdomām, Abedi pirms došanās uz Lībiju aprīļa vidū vismaz divas reizes iegādājies naglas un skrūves «B&Q»un «Screwfix» veikalos.

Policija un drošības dienesti turpina izmeklēšanu, lai atklātu teroristu tīklu, kas atbildīgs par terorakta plānošanu un realizēšanu.

Aizdomās par saistību ar Mančestras teroraktu Lielbritānijas policija piektdien aizturējusi vēl vienu cilvēku, līdz ar to kopējais šajā izmeklēšanā aizturēto personu skaits pieaudzis līdz deviņiem.

Varasiestādes izmeklē iespējamo saistību starp teroraktu sarīkojušo pašnāvnieku Salmanu Abedi un kaujiniekiem Mančestrā, citviet Eiropā, Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos.

Abedi bija zināms drošības dienestiem savu radikālo uzskatu dēļ, un viņš neilgi pirms uzbrukuma sazinājās ar saviem ģimenes locekļiem.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Aizdomās par saistību ar Mančestras teroraktu aizturēto personu vārdi medijiem netiek atklāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu