Bindemanis publicē dziesmu no ilgi gaidītā albuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: esmaja.lv

Mūziķis un dīdžejs Kaspars Bindemanis savu albumu gatavo jau vairākus gadus. Pēdējā informācija par tā izdošanu izskanēja pagājušā gada rudenī, taču solītajā laikā - novembrī - albums tā arī dienas gaismu neieraudzīja. Šodien Bindemanis publicējis dziesmu «Apātija», kas ir viens no ilgi gaidītā albuma vēstnešiem.

«Neskatoties uz to, ka esmu sagatavojis pietiekamu daudzumu saulainu un dzīvespriecīgu dziesmu par mīlestību visās tās formās, pēc rūpīgām pārdomām nolēmu pirmo publicēt, ja tā varētu teikt, depresīvāko skaņdarbu no mana ilgi gaidītā albuma, lai kopš starta brīža turpmāk viss virzītos tikai uz augšu,» savā Facebook raksta mūziķis. «Dziesma, kuras tekstam esmu izmantojis viena no, manā skatījumā, izcilākajiem latviešu literātiem, Ojāra Vācieša dzejoli, saucas «Apātija». Tā ir par parādību, kura, kopš cilvēces pirmsākumiem, kā rokasbremze darbojusies pretēji progresam, komunikācijai, jaunradei un apgaismībai - problēma, kuru Platons uzskatīja par visa ļaunuma sakni, bet filmā «Matrix» tā nodēvēta par «mūsu prāta cietumu». Ignorance - iemesls, kāpēc XXI gadsimtā, kad mums ir dotas visas iespējas izveidot paradīzi zemes virsū, mēs vēl aizvien uzvedamies kā dzīvnieki šā vārda sliktākajā nozīmē, vēl aizvien turpinām nīst un baidīties no visa jaunā, svešā un nesaprotamā.»

«Pasaule nestāv uz vietas - viss mainās, patīk mums tas vai ne. Mācīsimies ne tikai pieņemt, bet arī virzīt jauno un citādo, jo vēsture rāda, ka tas, kas vēl vakar šķita muļķīgs vai vismaz dīvains, šodien jau ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa. Atvērtība mūs ne tikai satuvina - tā ļauj apzināt mūsos mītošo spēku, kuru mēs baidāmies atbrīvot,» viņš piebilst.

Mūziķi

Kaspars Bindemanis - balss, ģitāras, taustiņinstrumenti, programmēšana
Vilnis Krieviņš - bungas
Ivo «Skrips» Stankēvičs - bass
Tiago Loei - perkusijas
Jānis Reinis - piebalsis, akustiskā ģitāra
Līga Riekstiņa - piebalsis
Zane Goiževska - piebalsis

Mūzikas autors - Kaspars Bindemanis
Vārdu autors - Ojārs Vācietis
Producents - Kaspars Bindemanis
Skaņu režisors - Jānis Kalve
Ieraksta inženieri - Ilvars Jansons, Aigars Grāvers, Renarts Braufmanis, Kaspars Bindemanis

Video:
Režisors - Kaspars Bindemanis
Operatori - Bruno Kabucis, Jim Vanderslice (drons)
Pēcapstrāde - Alvis Zembergs, Kaspars Bindemanis, Bruno Kabucis

Atgādinām, ka 2013. gadā klajā tika laists Bindemaņa un ģitārista Jāņa Reiņa («Monro», «Labvēlīgais tips», «Velve» un «Miss America») Barselonā dibinātā dueta «Los Masculinos» albums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu