Hamiltons un Fetels sasniedz labākos rezultātus Monako GP pirmajā treniņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šīs sezonas līderi brits Lūiss Hamiltons («Mercedes») un vācietis Sebastjans Fetels («Ferrari») ceturtdien sasniedza labākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestajā posmā, kas risinās Monako.

Pirmajā pusotras stundas sesijā Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 13,425 sekundēs, kamēr 0,196 sekundes viņam zaudēja Fetels.

Tikmēr trešo vietu guva «Red Bull» pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, bet viņš jau atpalika gandrīz 0,35 sekundes. Aiz viņa palika otrs «Mercedes» pilots Valteri Botass no Somijas un «Red Bull» komandas austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo.

Savukārt sešinieku noslēdza «Toro Rosso» krievu pilots Daniils Kvjats, kurš izjauca trīs vadošo komandu dominanci un apsteidza «Ferrari» vienību pārstāvošo somu Kimi Reikenenu.

Tikmēr 14.vietu ieņēma «McLaren» komandu pārstāvošais kādreizējais pasaules čempions Džensons Batons, kurš Hamiltonam zaudēja pusotru sekundi. Viņš uz vienu etapu aizstāj spāni Fernando Alonso, kurš šajā nedēļas nogalē piedalīsies Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs.

Vēlāk notiks vēl viena treniņu sesija. Kā zināms, Monako posmā tradicionāli brīvie treniņi risinās jau ceturtdien.

Sestdien norisināsies vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, kamēr sacensības gaidāmas svētdien pēcpusdienā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem pieciem posmiem līderis ar 104 punktiem ir Fetels, kuram ar 98 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 63 un 49 punktus, kamēr Rikjardo ar 37 punktiem ir piektais.

Hamiltons šosezon uzvarējis trijos no pieciem etapiem, bet pa vienam panākumam ir Fetelam un Botasam. Tāpat Hamiltons šosezon trīs reizes uzvarējis kvalifikācijā un ir tikai viena «pole-position» attālumā, lai panāktu leģendārā Airtona Sennas rādītāju.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 161 punktu ir «Mercedes» komanda, kas par astoņiem punktiem apsteidz «Ferrari», bet «Red Bull» vienība ar 72 punktiem ir trešā, tomēr tai tikai 19 punktus zaudē «Force India».

Šajā sezonā sportisti aizvadīs 20 posmus, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo netika panākta vienošanās par «Grand Prix» norisi Vācijā. Sezona noslēgsies 26.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu