Jau šajā nedēļas nogalē Ķegumā notiks ikgadējais «Betsafe Stipro skrējiens»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šīs nedēļas izskaņā, 27. un 28. maijā, Ķegumā devīto reizi notiks viens no lielākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā - «Betsafe Stipro skrējiens». Tajā vairāki tūkstoši dalībnieku gan individuāli, gan komandā savus spēkus, neatlaidību, drosmi, mērķtiecību un gribasspēku pārbaudīs, pārvarot dažādus šķēršļus 5, 9 un 12 kilometru distancē.

«Betsafe Stipro skrējiens» ir viens no zināmākajiem tautas sporta pasākumiem valstī. To pierādašī gada sākumā veiktais pētījums par iedzīvotāju iecienītākajiem sporta veidiem. Sabiedrība šo Baltijā pirmo un vienīgo masu izturības skrējienu atzina par aizvadītā gada trešo populārāko sporta pasākumu Latvijā. Pateicoties tā unikalitātei un patriotiskajai idejai, arvien vairāk ļaudis ir gatavi doties skrējiena trasē, pārvarēt desmitiem šķēršļu, skriet caur ūdeni un dubļiem, tādā veidā parādot ļaužu saliedētības spēku, gribasspēku, drosmi, enerģiju, spītu. Tas ir pozitīvi emocionāls piedzīvojums ikvienam skrējējam.

Zināms, ka sacensībās piedalīsies visi iepriekšējo gadu godalgoto vietu ieguvēji un jau pieredzējušie dalībnieki. Uz finiša līnijas stāsies arī Nacionālo bruņoto spēku komanda kopā ar teju 10 karavīriem no Austrijas. Starp tiem skrējējiem būs arī vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis, piemēram, Dailes teātra aktieri Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs un Ieva Florence.

«Betsafe Stipro skrējienā» startēs cilvēki no visas Latvijas, jo gandrīz 20 novadu pašvaldības atbalstījušas iedzīvotāju vēlmi piedalīties un pārstāvēt savu dzimto pusi. Aktīvi piesakās arī studenti, saņemti vairāk kā 20 komandu pieteikumi. Pirmo reizi par stiprākās skolas titulu varēs cīnīties arī jaunieši, kas startēs Izlūku skrējienā – 5km distancē.

Šogad, kā visiem zināms, «Betsafe Stipro skrējiens» pirmo reizi kļuvis par OCR (Obstacle Course Racing) kvalifikācijas skrējienu un teju 100 labākie šī gada «Betsafe Stipro skrējiena» dalībnieki vecumā no 18 līdz 50 un vairāk gadiem varēs doties pārstāvēt Latvijas godu pasaules čempionātā Kanādā. Pasākuma rīkotājiem tapis zināms, ka tajā piedalīsies arī ASK PATRIA OCR komanda, kas ir pirmā profesionāla šī sporta veida komanda mūsu valstī, kā dalībnieki pierādījuši sevi dažādās OCR sacensībās gan Latvijā, gan ārpus tās.

Īpaši padomāts būs par bērniem. Trešo gadu notiks «Mazo Stipro skrējiens» - atraktīvas skriešanas sacensības bērniem līdz 15 gadiem. Trase ietver dažādus interesantus šķēršļus, pār kuriem jārāpjas, zem kuriem jālien un jākāpj pāri. Piedalīšanās Mazo Stipro skrējienā dos iespēju saliedēt ģimeni, gan arī mazajiem pārbaudīt savus spēkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu