Noklausies dziesmu no roksāgas «Senā Kursa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais grupas «Credo» ģitārists Armands Alksnis kopā ar Latvijas Nacionālās operas solisti Lauru Teivāni un rokdziedātāju Jāni Bukumu prezentē «Mūžības dziesmu» un 27. maijā aicina uz Grobiņu – dzīvās vēstures dienu «Seeburg 2017», kur plkst. 22.30 notiks roksāgas «Senā Kursa» turpinājums «Atkal Kursā». «Mūžības dziesmas» autori ir Armands Alksnis un Andra Alksne, dziesmu ierakstījis Kaspars Bārbals studijā «Lauska».

Pirms četriem gadiem uzvestās roksāgas «Senā Kursa» pamatā bija patiesi notikumi, kas risinājušies Kursā ap 925. gadu un kas aprakstīti senislandiešu «Egila sāgā».

«Pēc sāgas zināms, ka skandināvu vikingi nopostīja kādu Seeburgas apmetni un nokāva ļaudis. Taču vēstures avoti un arheoloģiskais materiāls liecina, ka kuršus zināja kā labus jūrasbraucējus, sirotājus un bezbailīgus karavīrus. Tas bija nozīmīgs spēks, ar ko nācās rēķināties tuvējiem kaimiņiem un arī skandināviem. Tāpēc tapa roksāgas turpinājums «Atkal Kursā», kur, protams, neiztiek bez mīlestības, bet pāri visam ir arī mūsdienās tik aktuālais vēstījums, ka īstā vērtība ir sava zeme, saknes, un īsti stipri mēs esam tikai te,» saka Armands Alksnis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu